Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă spectaculoasă! Adaugă acest ingredient banal la pieptul de pui și va ieși o delicatesă

Rețetă spectaculoasă! Adaugă acest ingredient banal la pieptul de pui și va ieși o delicatesă
Pieptul de pui la cuptor este unul dintre cele mai banale preparate. Toată lumea mănâncă așa ceva, de la sportivii atenți la dietă la persoane grăbite, care au nevoie de un aport proteic și nu au timp să gătească ceva mai complicat.

Pieptul de pui la cuptor se poate pregăti însă și altfel, astfel încât să rezulte o rețetă spectaculoasă, plină de rafinament.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝗥𝗼𝗻𝗶 𝗖𝗼𝗵𝗲𝗻 | רוני כהן | 𝙵𝚘𝚘𝚍 𝙱𝚕𝚘𝚐 (@ronis_recipes)

Ingrediente pentru rețetă spectaculoasă de piept de pui

– 2 foi de hârtie de copt și sfoară

– 4 bucăți de piept de pui

– Felii de portocală

– Felii de lămâie

– Câteva crenguțe de cimbru

Pentru sos:

– 2 linguri de ulei de măsline

– 3 linguri de miere

– Un praf de sare

– Un praf de piper negru

– Sucul de la jumătate de portocală

Mod de preparare

Se crestează pieptul de pui în felii adânci dar cât să rămână încă legate între ele.  Acest lucru va ajuta ca feliile să rămână împreună și să se gătească uniform. Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Tăiați fiecare bucată de hârtie de copt în două și pliați-le ca și când ar urma să faceți un evantai. Legați capetele cu sfoară, apoi desfaceți „armonica” obținând o formă de bărcuță de hârtie.

În fiecare mini- tavă de hârtie pregătită anterior adăugați în bază feliile de citrice, crenguțele de cimbru și, deasupra, bucățile de piept de pui cu tăieturile în sus.

Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline, mierea, sarea, piperul și sucul de portocală, până când sosul devine omogen. Distribuiți în mod egal sosul peste bucățile de piept de pui, lăsând puțin sos deoparte pentru a-l folosi mai târziu. Puneți bărcuțele de hârtie  în cuptor și coaceți preparatul timp de aproximativ 25 de minute sau până când puiul este gătit complet.

Puneți ingredientul minune pentru un preparat de nota 10: coajă de lămâie rasă!

După ce puiul este gata, scoateți-l din cuptor și folosiți sosul pe care l-ați lăsat deoparte pentru a unge puiul, apoi presărați deasupra puțin cimbru și coajă de lămâie rasă pentru un plus de aromă.

Puteți înlocui feliile de portocală și lămâie cu alte fructe citrice, dacă preferați o aromă mai intensă. De asemenea, această rețetă se poate adapta pentru a include legume sau alte ierburi aromatice, în funcție de gusturile voastre.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre