Simona Ionescu / Redactor Șef

Mâncare mongoleză cu tăiței și carne de vită. Merită încercat, pentru aroma deosebită!

Mâncare mongoleză cu tăiței și carne de vită. Merită încercat, pentru aroma deosebită!
Una dintre cele mai gustoase combinații pentru o masă consistentă de prânz o reprezintă pastele și carnea. În această rețetă, carnea de vită este atât de fragedă și se potrivește perfect cu tăițeii.

Preparatul e plin de arome și are multe proteine, ceea ce face ca acest lucru să fie perfect în cazul în care sunteți la dietă.

Ingrediente pentru patru porții

– 700 g de carne de vită slabă tăiată în fâșii subțiri

– 20 – 30 ml de sos de soia ușor

– 2 lingurițe de praf de usturoi

– 2 lingurițe de piper negru

– 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu (folosiți pentru a face carnea de vită foarte fragedă)

– 2 – 3 lingurițe de ulei de măsline

– 20 g de făină de porumb/amidon de porumb (se folosește pentru a face carnea crocantă, dar este opțional)

– 220 g tăiței cu ou nefierți (puteți folosi orice fel de tăiței doriți)

– Ceapă verde (părțile albe și verzi vor fi folosite separat)

– 4 – 5 căței de usturoi tocați mărunt

– 1/2 ceapă roșie tăiată felii

Pentru sos:  40 ml de sos de soia

50 g de sos de stridii (opțional)

– 1/2 cană de apă

– 5 – 10 g de făină de porumb/amidon de porumb amestecat cu 15 ml de apă

– Se ornează cu fulgi de chili și semințe de susan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Skinnys Tutorial (@skinnystutorial)

Mod de preparare

Marinați pentru început carnea de vită tăiată felii înguste timp de 30 de minute folosind ingredientele uscate de mai sus, plus uleiul de măsline, pentru a permite bicarbonatului de sodiu să o frăgezească. După acest interval, folosiți spray de gătit pe o tigaie când gătiți carnea de vită, 2 – 3 minute vor fi suficiente, deoarece nu doriți să gătiți prea mult carnea de vită.

Pentru a prepara sosul, amestecați ingredientele. Lăsați-l să dea în clocot înainte de a adăuga praful de porumb. Apoi lăsați-l să se îngroașe timp de 2 – 3 minute înainte de a adăuga din nou carnea de vită. Separat, gătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-au gătit, adăugați-i peste carne și sos: mâncarea mongoleză cu tăiței și carne de vită este gata.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre