Simona Ionescu / Redactor Șef

Răsfață-te de 1 decembrie cu această rețetă: Carne de vită gătită „leneș” cu ceapă și sos

Răsfață-te de 1 decembrie cu această rețetă: Carne de vită gătită „leneș” cu ceapă și sos
Aceasta este una dintre acele rețete „leneșe”. O rețetă perfectă pentru cei care vin obosiți de la serviciu.

Tot  ce aveți de făcut e să aruncați ingredientele în tavă. Apoi să aveți răbdare prepararea lor. Carnea de vită gătită „leneș” cu ceapă și sos se gătește încet, după cum îi spune și numele. Dar ideea e că un kilogram de carne de vită astfel preparată, va servi 6 persoane. Este o rețetă salvatoare pentru că, chiar dacă nu știi cu ce să o servești, ai atâtea opțiuni – cartofi, în ruladă sau chiar cu niște paste pappardelle. Sau, oricând, o puteți transforma în sandviciuri delicioase cu carne.

Ingrediente pentru carne de vită gătită „leneș” cu ceapă și sos

– 800g – 1kg piept de vită

– 1 lingură de zahăr brun

două cepe tăiate felii

– 1 linguriță de cimbru / oregano

– 1-2 frunze de dafin

– 1-2 linguri de sos Worcestershire

– 100 ml de vin alb

– 400 ml de supă (bulion) de vită

– usturoi (opțional)

– 1 lingură plină de făină de porumb  (mai adăugați la sfârșit dacă sosul trebuie să fie mai gros)

– sare și piper după gust

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BORED OF LUNCH (@boredoflunch)

Mod de preparare

Se rumenește puțin carnea de vită în tigaie, pentru a o sigila. Astfel pregătită, ea va păstra toată savoarea în interior, în momentul coacerii. Apoi se înmoaie, în tigaie, și ceapa tăiată felii. Apoi, se adaugă totul într-un slowcooker și se gătește la putere maximă timp de 7 – 8 ore.

Dacă nu aveți un astfel de dispozitiv, puteți prepara totul în cuptor, într-un vas de pământ cu capac, sau într-o tavă acoperită chiar și cu folie de aluminiu. Dacă optați pentru vasul de ceramică, aveți grijă să respectați instrucțiunile de pregătire a acestuia. De obicei, trebuie ținut cu apă o vreme, înainte de a fi introdus în cuptor.

După ce au trecut orele, carnea se mărunțește cu cleștele și se servește. Se asortează de minune cu piure sau cu bucăți de ciabatta cu unt, ceapă și sosul din tavă.

Sursa. Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre