Răsfață-te de 1 decembrie cu această rețetă: Carne de vită gătită „leneș” cu ceapă și sos
Tot ce aveți de făcut e să aruncați ingredientele în tavă. Apoi să aveți răbdare prepararea lor. Carnea de vită gătită „leneș” cu ceapă și sos se gătește încet, după cum îi spune și numele. Dar ideea e că un kilogram de carne de vită astfel preparată, va servi 6 persoane. Este o rețetă salvatoare pentru că, chiar dacă nu știi cu ce să o servești, ai atâtea opțiuni – cartofi, în ruladă sau chiar cu niște paste pappardelle. Sau, oricând, o puteți transforma în sandviciuri delicioase cu carne.
– 800g – 1kg piept de vită
– 1 lingură de zahăr brun
– două cepe tăiate felii
– 1 linguriță de cimbru / oregano
– 1-2 frunze de dafin
– 1-2 linguri de sos Worcestershire
– 100 ml de vin alb
– 400 ml de supă (bulion) de vită
– usturoi (opțional)
– 1 lingură plină de făină de porumb (mai adăugați la sfârșit dacă sosul trebuie să fie mai gros)
– sare și piper după gust
View this post on Instagram
Se rumenește puțin carnea de vită în tigaie, pentru a o sigila. Astfel pregătită, ea va păstra toată savoarea în interior, în momentul coacerii. Apoi se înmoaie, în tigaie, și ceapa tăiată felii. Apoi, se adaugă totul într-un slowcooker și se gătește la putere maximă timp de 7 – 8 ore.
Dacă nu aveți un astfel de dispozitiv, puteți prepara totul în cuptor, într-un vas de pământ cu capac, sau într-o tavă acoperită chiar și cu folie de aluminiu. Dacă optați pentru vasul de ceramică, aveți grijă să respectați instrucțiunile de pregătire a acestuia. De obicei, trebuie ținut cu apă o vreme, înainte de a fi introdus în cuptor.
După ce au trecut orele, carnea se mărunțește cu cleștele și se servește. Se asortează de minune cu piure sau cu bucăți de ciabatta cu unt, ceapă și sosul din tavă.
Sursa. Instagram
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook