Portughezii numesc sarmalele „varză umplută” și le prepară mari, la ceașcă. Nu le rulează așa cum facem noi, ci au simplificat puțin manevra. Iar rezultatul oferă porții mai mari. De asemenea, aceste sarmale sunt realizate cu varză proaspătă, nu murată. Pe de altă parte, nu vă oprește nimeni să preluați de la portughezi modul de „asamblare”, pentru sarmalele neaoșe pe care le veți face cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Ingrediente pentru sarmale portugheze
Sarmale – 1 varză
1 cană de lapte
Apă caldă
2 căni de orez
200 de grame de carne de vită tocată
1 ceapă
1 lingură de pastă de tomate
1 vârf de cuțit de condimente de pătrunjel
sare după gust
2 pahare de apă
Sos – 1 lingură de unt
1 piper după gust
1 morcov
1 tomată
2 căței de usturoi după gust
sare după gust
3 căni de apă
Ierburi aromatice fine după gust
View this post on Instagram
Mod de preparare
Se scoate miezul de varză, se pune varza într-o oală mare cu apă clocotită, cu gaura de varză în sus și acolo se toarnă laptele în varză, conform filmulețului. Se presară cu pătrunjel și se lasă să se răcească. Când frunzele sunt ușoare și ușor de îndepărtat, îndepărtați-le cu grijă pentru a nu le rupe. Separat se prepară umplutura. Se fierbe carnea tocată și se adaugă orezul fiert. Apoi se condimentează după gust.
Pentru sos, folosiți un blender în care amestecați toate cele menționate. Se blendează până ce se obține un sos fin de culoare portocalie.
Asamblarea sarmalelor portugheze este simplă. Frunza de varză este așezată într-o cană mare și se pune umplutura. Și presează ușor, se acoperă umplutura cu restul frunzelor, ca în video-ul atașat, apoi se pune în vasul de copt. După ce ați realizat câte sarmale la cană vă permite umplutura, se toarnă peste acestea. Apoi acoperiți totul cu folie de aluminiu. Se coc sarmalele portugheze în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30 – 40 de minute, după care se servesc fierbinți, cu smântână.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook