Vinetele coapte cu roșii și mentă, cele mai bune aperitive pentru o petrecere cu mulți invitați. Te lingi pe degete

Vinetele coapte cu roșii și mentă, cele mai bune aperitive pentru o petrecere cu mulți invitați. Te lingi pe degete
Numărați orele până când musafirii vor suna la ușă, dar nu aveți încă pregătite toate bunătățile? Iată o rețeta rapidă care vă va scoate din încurcătură. În plus, e delicioasă.

Nimeni nu poate să spună nu unui preparat senzațional pe bază de vinete. Indiferent că îl pregătiți pentru familie sau prieteni, e momentul să încercați această rețetă.

Vinetele coapte cu roșii și mentă, cele mai bune aperitive pentru o petrecere cu mulți invitați. Te lingi pe degete

Sunt delicioase și foarte ușor de preparat. Le puteți servi fie cu pâine prăjită, fie alături de alte aperitive. Indiferent ce veți alege, vinetele coapte cu roșii și mentă vor fi pe placul tuturor. Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pune pe masă asemenea bunătăți sunt 30 ml ulei de măsline, 2 vinete feliate, 100 g ricotta, 20 g capere, 1 ceapă roșie mică, tocată, 3 roșii, 30 g frunze de mentă tocată, 20 ml oțet balsamic, piper.

Mod de preparare

Tava pe care urmează să o folosiți se tapetează cu hârtie de copt, apoi așezați feliile de vinete. Peste acestea presărați sare și piper după gust. Introduceți tava la cuptor pentru 20 de minute. În toată această perioadă e important ca feliile să fie întoarse și, dacă mai este cazul, asezonate din nou cu sare și piper.

Amestecați într-un bol branza ricotta cu capere, ceapa, roșiile tocate, dar și menta, oțetul balsamic și picurați și puțin ulei de măsline. Ca să serviți preparatul așa cum scrie la carte, așezați pe un platou feliile de vinete, iar deasupra fiecăreia puneți o lingură cu salată nemaipomenită. Veți fi apreciați pentru toată munca depusă.

Cât de benefice sunt vinetele pentru sănătate

Originare din India, unde au crescut inițial ca și plante sălbatice, vinetele aduc nenumărate beneficii organismului. Acestea sunt o bogăție de calciu, fier și alte minerale, dar conțin și fitonutrienți esențiali cu rol în circulația sângelui. Grație fibrelor, vinetele vă protejează de constipație.

Sărace în calorii, acestea sunt recomandate și în curele de slăbire dar sunt și prietenele care suferă de diabet. Nu în ultimul rând, aceste legume alungă colesterolul rău. Atenție! Consumul de vinete nu este indicat celor care suferă de gută și artrită.