Un aperitiv minune: mini-tarte cu brânză și roșii cherry

Un aperitiv minune: mini-tarte cu brânză și roșii cherry
Un aperitiv este întotdeauna binevenit în casă. Chiar dacă nu îl veți servi ca atare la începutul unei mese deosebite, și chiar dacă nu dați o petrecere ca să vă încântați oaspeții cu acest aperitiv, el este util atunci când vreți să aveți ceva ușor de mâncat și foarte gustos.

Această rețetă de mini-tarte cu brânză și roșii cherry este foarte ușor de preparat, iar pentru asta aveți folosi, ca să vă simplificați munca, ori o formă de copt brioșe ori forme individuale pentru acestea. Evident dacă doriți ca părțile să fie mai mari puteți opta și pentru alte forme ceva mai generoase.

Ca să preparați această rețetă nu veți petrece prea mult timp în bucătărie deoarece ea este una foarte simplă și care se finalizează extrem de rapid. Pentru ca aspectul acestor mini – tarte cu brânză și roșii cherrysă fie cu adevărat spectaculos, vă recomandăm să folosiți roșii cherry lunguiețe.

Ingrediente pentru mini-tarte cu brânză și roșii cherry (12 porții)

6 foi de aluat filo ( foietaj)

12 roșii cherry, lunguiețe

200 de grame de brânză feta

2 ouă

1/2 cană de ceapă verde tocată mărunt

250 ml de smântână grasă ( integrală)

1/2 linguriță de piper

Cimbru

Mod de preparare

Pentru început, dați pe răzătoare brânza feta. Apoi pregătiți formele de brioșe în care veți prepara mini-tartele. Se unge o tavă de copt brioșe cu ulei. Dacă optați pentru forme de brioșe, trebuie să faceți același lucru,  ideea este ca mini-tartele să nu se lipească de forme în momentul preparării. Se taie fiecare foaie de foietaj în jumătate, se împăturește în jumătate și se aranjează, fiecare, în câte o formă de brioșă, în tavă, se îndoaie marginile spre centru și se fixează.

Separat, se taie roșiile în două, pe lung. Într-un vas, se amestecă brânza feta, ouăle, ceapa verde, smântâna și piperul și se toarnă peste foaia de foietaj și se așază roșiile, câte două jumătăți în fiecare mini-tartă, cu secțiunea în sus. Coaceți la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute. Când sunt gata, se presară puțin cimbru, înainte de servire.

Sursa: Instagram