Pregătiți un prânz delicios: Rețetă de quiche de tofu cu ceapă caramelizată

Pregătiți un prânz delicios: Rețetă de quiche de tofu cu ceapă caramelizată
Textura acestui preparat este de neegalat. Ușor moale și cu ou, dar compact, fără a avea crusta specifică tartei originale.

Acest quiche se va întări și mai mult pe măsură ce se răcește și este delicios cald sau rece! În plus, e un preparat fără carne,  iar vara, se știe, preferăm astfel de alimente, mult mai ușoare. În egal măsură, conține tofu, ceea ce înseamnă un aport important de proteine pentru organism. Dacă faceți sport sau dacă țineți dietă, acest preparat ar trebui să se regăsească în meniul vostru.

Conține mai puțin de 300 de calorii pe porție, iar rețeta pe care o oferim are cantități pentru patru porții de quiche de tofu cu ceapă caramelizată. Prin definiție, quiche este o tartă (franțuzească) sărată sau de aperitiv, constând dintr-o crustă de patiserie umplută cu cremă savuroasă și bucăți de brânză, carne, fructe de mare sau legume. Varianta  ce urmează renunță la crusta de patiserie.

Ingrediente pentru 4 porții de quiche de tofu cu ceapă caramelizată

500 g de tofu

100 g de făină de năut (besan)

40 g de drojdie nutritivă

40 g de amidon (porumb, cartofi sau tapioca)

1 linguriță plină de muștar Dijon

1 linguriță de praf de ceapă

1 linguriță de sare

1/2 linguriță de sare neagră (Kala namak)

4 ouă

2 cepe

2 căței usturoi

un buchet de frunze de sfeclă argintie

Mod de preparare

Se amestecă până la omogenizare, într-un blender, tofu, făina, drojdia, muștarul, amidonul, praful de ceapă, sarea și ouăle. Se sotează 2 cepe roșii tăiate felii până se caramelizează. Adăugați 2 căței de usturoi zdrobiți și gătiți încă un minut, apoi scoateți din tigaie. Se sotează 1 buchet mare (250 g) de sfeclă argintie (spălată și tăiată în felii) până se ofilește și lasă cât mai mult lichid.

Se combină amestecul de ouă cu sfecla argintie și ceapa și se amestecă. Se transferă într-o formă de tort căptușită cu hârtie de copt (o formă elastică este mai ușor de scos) și se presară câteva nuci de pin deasupra.

Se coace quiche de tofu cu ceapă caramelizată la 180 grade Celsius timp de 45 de minute sau până când este tare la atingere și suprafața pare aurie și crăpată. Se lasă să se răcească timp de 10 minute înainte de a se tăia în felii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicola | VEGAN RECIPES (@veggie_nerd)

Sursa: Instagram