Un deliciu vegan: wrap cu tofu și sos Buffalo

Un deliciu vegan: wrap cu tofu și sos Buffalo
Acest wrap de tofu sos Buffalo  este o opțiune de masă principală pe bază de plante atât de delicioasă. Tot ce trebuie să faci este să pregătești tofu în avans și ai prânzul asigurat pentru 2-3 zile.

Un wrap cu tofu și sos Buffalo reprezintă cea mai ușoară și rapidă masă pentru o zi aglomerată. Dacă doriți să vă preparați singuri brânza tofu, găsiți aici rețeta și modul de pregătire. Adevărul e că pare mult mai complicat decât este de fapt. În caz contrar, niște tofu cumpărată de la hipermarket este perfectă pentru prepararea acestei mese delicioase.

Înainte de a prezenta toți pașii rețetei, amintim că sosul Buffalo e o combinație de sos picant și grăsime ( în cazul de față, vegetală). Îl puteți cumpăra, ca atare, gata preparat.

Ingrediente pentru wrap cu tofu și sos Buffalo

tortilla

maioneză vegetală condimentată

spanac

varză roșie

avocado

1/2 bloc de tofu ferm (aproximativ 200 g)

1 1/2 linguriță de amidon de porumb

1 linguriță de praf de usturoi

1 linguriță de paprika afumată

1/2 linguriță de sare

1/2 linguriță de piper

sos Buffalo

Mod de preparare

Începeți prin a scurge excesul de apă din cutia de tofu. Presați tofu cu un prosop de bucătărie sau cu un prosop de hârtie pentru a elimina apa în plus. Tăiați tofu în dreptunghiuri mici. Într-un bol, amestecați amidonul de porumb, pudra de usturoi, paprika, sare și piper. Treceți fiecare dreptunghi de tofu în amestec și aliniați-l pe o foaie de copt. Coaceți tofu timp de 15 minute la 200 de grade C.

Scoateți tofu din cuptor. Lăsați-l să se răcească doar câteva minute. Apoi adăugați sosul Buffalo într-un bol și aruncați tofu deasupra. Asigurați-vă că fiecare bucată de tofu este acoperită integral cu sos Buffalo, apoi puneți-le înapoi pe foaia de copt. Coaceți-le pentru încă 15 minute.

Odată ce tofu este gata, sunteți gata să asamblați wrap-ul. Pe tortilla, adăugați maioneza vegetală, spanacul, varza, avocado și, la final, tofu. Închideți wrap-ul, tăiați-l și savurați! Din această rețetă rezultă aproximativ 3 wraps. Nu ezitați să dublați sau să triplați rețeta, dacă este nevoie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gaby Dimova (@veggieworldrecipes)

Sursa: Instagram