Simona Ionescu / Redactor Șef

Un deliciu vegan: wrap cu tofu și sos Buffalo

Un deliciu vegan: wrap cu tofu și sos Buffalo
Acest wrap de tofu sos Buffalo  este o opțiune de masă principală pe bază de plante atât de delicioasă. Tot ce trebuie să faci este să pregătești tofu în avans și ai prânzul asigurat pentru 2-3 zile.

Un wrap cu tofu și sos Buffalo reprezintă cea mai ușoară și rapidă masă pentru o zi aglomerată. Dacă doriți să vă preparați singuri brânza tofu, găsiți aici rețeta și modul de pregătire. Adevărul e că pare mult mai complicat decât este de fapt. În caz contrar, niște tofu cumpărată de la hipermarket este perfectă pentru prepararea acestei mese delicioase.

Înainte de a prezenta toți pașii rețetei, amintim că sosul Buffalo e o combinație de sos picant și grăsime ( în cazul de față, vegetală). Îl puteți cumpăra, ca atare, gata preparat.

Ingrediente pentru wrap cu tofu și sos Buffalo

tortilla

maioneză vegetală condimentată

spanac

varză roșie

avocado

1/2 bloc de tofu ferm (aproximativ 200 g)

1 1/2 linguriță de amidon de porumb

1 linguriță de praf de usturoi

1 linguriță de paprika afumată

1/2 linguriță de sare

1/2 linguriță de piper

sos Buffalo

Mod de preparare

Începeți prin a scurge excesul de apă din cutia de tofu. Presați tofu cu un prosop de bucătărie sau cu un prosop de hârtie pentru a elimina apa în plus. Tăiați tofu în dreptunghiuri mici. Într-un bol, amestecați amidonul de porumb, pudra de usturoi, paprika, sare și piper. Treceți fiecare dreptunghi de tofu în amestec și aliniați-l pe o foaie de copt. Coaceți tofu timp de 15 minute la 200 de grade C.

Scoateți tofu din cuptor. Lăsați-l să se răcească doar câteva minute. Apoi adăugați sosul Buffalo într-un bol și aruncați tofu deasupra. Asigurați-vă că fiecare bucată de tofu este acoperită integral cu sos Buffalo, apoi puneți-le înapoi pe foaia de copt. Coaceți-le pentru încă 15 minute.

Odată ce tofu este gata, sunteți gata să asamblați wrap-ul. Pe tortilla, adăugați maioneza vegetală, spanacul, varza, avocado și, la final, tofu. Închideți wrap-ul, tăiați-l și savurați! Din această rețetă rezultă aproximativ 3 wraps. Nu ezitați să dublați sau să triplați rețeta, dacă este nevoie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gaby Dimova (@veggieworldrecipes)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre