Învățați să preparați brânză tofu acasă. E nevoie de doar trei ingrediente

Învățați să preparați brânză tofu acasă. E nevoie de doar trei ingrediente
Poate că nu v-ați gândit niciodată că puteți prepara acasă brânză tofu. De obicei o cumpărați de la supermarket, iar e oferta este diversificată. Dar, se poate și altfel. O puteți găti chiar voi, acasă.

Dcă vă pasionează gătitul, trebuie să știți că prepararea acestui aliment vegan este extrem de simplă. Singura mențiune ar fi că durează destul de mult. Dar merită efortul, pentru că astfel controlați exact ingredientele pe care le folosiți și vă asigurați că veți avea în farfurie o brânză tofu sută la sută sănătoasă

Ingrediente pentru tofu de casă

400 g soia boabe,

zeamă de la 4 lămâi,

apă cât e necesar

Mod de preparare

Pentru a prepară această rețeta de tofu de casă, începeți prin a pune la îmuiat boabele de soia într-un castron încăpător, cu destulă apă cât să le acopere complet. E nevoie să stea la înmuiat timp de 8 ore (sau peste noapte), recomandă Sanovita.ro. A două zi, scurgeți boabele de soia de apă, cu ajutorul unei site, apoi puneți-le într-un blender vertical. Mărunțiți bine boabele de soia înmuiate, până când obțineți o pastă fină. Eventual mai turnați apă în vas, pentru a ajunge la textura dorită – o pastă.

Transferați pasta de soia într-o cratiță încăpătoare, turnați destulă apă până obțineți o consistență de lapte. Apoi lăsați totul la fiert, pe aragaz, la foc mediu spre mic. Când amestecul de soia și apă începe să fiarbă, reduceți focul la minim și lăsați cratița pe aragaz încă 15 – 20 de minute, amestecând frecvent cu o lingură de lemn, pentru a nu se prinde de vas. După aceea, stingeți focul, filtrați laptele de soia fiert printr-o sită extrem de fină sau printr-un tifon curat și turnați-l în altă cratiță.

Puneți cratița la foc mediu spre mic din nou, iar când dă din nou în clocot, adaugați zeama de lămâie și amestecați bine. Lăsați totul pe foc alte 5 – 10 minute, timp în care laptele de soia se va brânzi. Stingeți focul și strecurați printr-un tifon. Partea solidă, care rămâne adunată în tifon, este brânza tofu pe care tocmai ați preparat-o. Înveliți brânza tofu într-un tifon, dați-i o formă dreptunghiulară, apoi puneți deasupra formei o greutate și așteaptați 30 de minute.

Sursa foto: Pixabay