Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta de plăcinte turcești cu cartofi. Le vedeți în toate serialele lor și sunt absolut delicioase

Rețeta de plăcinte turcești cu cartofi. Le vedeți în toate serialele lor și sunt absolut delicioase
Dacă vă place bucătăria turcească și vreți să încercați ceva nou și delicios, plăcintele cu cartofi (Patatesli Pide) sunt o alegere excelentă!

Această rețetă tradițională de plăcinte turcești cu cartofi, cu aluat moale și umplutură cremoasă, este ideală pentru o masă în familie sau o ocazie specială.

Ingrediente pentru aluat (măsurate cu pahar de 200 ml)

* 250 g făină (aproximativ 2 pahare)

* 100 ml lapte călduț (puțin mai mult decât jumătate de pahar)

* 1 ou

* 8 g sare (aproximativ o linguriță, fără a fi plină)

* 30 g unt la temperatura camerei

* 15 g zahăr (o lingură fără vârf)

* 4 g drojdie uscată (2 lingurițe)

Pentru umplutură

* 2 cartofi medii fierți și pisați

* 1 lingură unt (se adaugă când cartofii sunt încă fierbinți)

* Piper negru, sare și fulgi de ardei iute după gust

* 100 g cașcaval ras (opțional, pentru extra savoare)

Mod de preprarare

Aluatul se prepară astfel: făina este pusă într-un bol, iar în mijloc se face o adâncitură în care se adaugă drojdia și laptele călduț pentru a se activa timp de câteva minute, apoi se pune oul și sarea urmând ca aluatul să fie frământat până începe să prindă consistență, după care se adaugă untul și se frământă din nou până când aluatul devine moale și elastic, după care este acoperit și lăsat să dospească până își dublează volumul.

În acest timp cartofii fierți și pisați sunt amestecați cu untul, sarea, piperul și fulgii de ardei iute iar cașcavalul ras poate fi adăugat pentru un plus de gust, aluatul dospit este întins pe o suprafață ușor înfăinată într-o formă ovală fără a fi prea subțire, apoi umplutura de cartofi este întinsă uniform pe aluat, cașcavalul este presărat deasupra iar marginile aluatului sunt pliate spre interior.

Plăcinta turcească astfel formată este așezată pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsată să mai crească aproximativ 15-20 de minute, apoi suprafața este unsă cu ou bătut și presărată cu semințe de chimen, susan sau mac, pida este coaptă într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius până când capătă o culoare rumenie frumoasă iar după coacere este unsă cu unt topit și presărată cu pătrunjel tocat mărunt pentru un plus de prospețime și aromă.

Sursa: Instagram

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *