Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de somon cu linte și curry cu legume, preparată de Nicolai Tand

Rețetă de somon cu linte și curry cu legume, preparată de Nicolai Tand
O rețetă interesantă preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani este această rețetă de Somon cu linte și curry cu legume.

Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, face ce face și combină ingredientele din preparatele sale într-un fel atât de armonios încât obține și culoare și savoare, dar și sănătate, așa cum o să vedeți în rețeta de somon cu linte și curry cu legume. Din ingrediente atent selecționate, cu gusturi și texturi extrem de diferite, a rezultat o rețetă delicioasă de salată, având ca bază lintea, somonul, ouă fierte, legume și multe condimente.

Ingrediente pentru Rețetă de somon cu linte și curry cu legume

250 gr linte

1 ceapă

3 cuișoare

1 morcov

ouă fierte

somon

zeamă de lămâie

Pentru sos de legume: 1 ceapă

1 morcov

1 ridiche albă

1 gulie

ulei

Condimente: curry,

curcuma,

scorțișoară,

cuișoare,

cardamom,

ghimbir

Mod de preparare

Folosiți linte pentru salate, o linte verde, franțuzească. Aceasta nu se sparge în timpul fierberii, doar se hidratează și rămâne ușor crocantă. Se pune lintea la fiert în multă apă cu sare și se adaugă o ceapă întreagă, curățată și înfipte în ea trei cuișoare, pentru aromatizare. Se mai adaugă la fiert și un morcov întreg, curățat. Lintea se fierbe până se hidratează, apoi se scurge și se lasă la răcit.

Între timp, se prepară și sosul de legume cu multe condimente. Se curăță legumele și se taie în bucăți mai mici, apoi se trag la tigaie în ulei încins. Se adaugă și puțină supă de la linte, pentru a ajuta legumele să se pătrundă și amestecul de condimente. Când legumele sunt bine pătrunse, o parte din ele se pasează și se transformă în sos, iar o parte se lasă întregi, pentru a le amesteca cu lintea.

Se fierb și câteva ouă, se curăță și se feliază în sferturi. Somonul se marinează cu ulei, zeamă de lămâie, sare și piper, apoi se dă la cuptor doar până se pătrunde ușor.

În final, lintea se amestecă cu legumele din sos, se adaugă ouăle fierte și bucăți de somon și se glazurează cu deliciosul sos de legume cu multe condimente.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre