Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de tăiței de casă cu carne de vită și sos – Rumpstack und kasespatzle

Rețetă de tăiței de casă cu carne de vită și sos – Rumpstack und kasespatzle
Tăiței de casă și carne de vită, iată o combinație care va încânta papilele gustative ale oricui o va gusta. Se numște Rumpstack und kasespatzle și e de origine germană.

Cristina Raiu, o concurentă de 42 de ani, stabilită în Germania, de meserie bucătar, a dorit să participe la emisiunea „Chefi la cuțite” cu un preparat cu adevărat special, o rețetă nemțească de tăiței de casă cu file de vită și sos, numită Rumpstack und kasespatzle.

Ingrediente

1 kg mușchi de vită, 300 gr bacon afumat, 4 cepe roșii, mari, ulei de măsline, sare și piper (pentru friptură)

600 gr făină, 6 ouă (pentru tăiței de casă – spatzle)

500 ml smântână de gătit, 200 gr gorgonzola, 200 gr cascaval Emmentaler, 200 gr baby spanac, 2 lămâi, microgreens (pentru sos de gorgonzola)

Preparare

Se începe cu prepararea tăițeilor de casă. Se sparg ouăle într-un bol și se adaugă peste ele, treptat, făina. Se amestecă până se formează un aluat ferm care se acoperă și se lasă la odihnit 15 – 20 de minute. După acest interval, se pune apă cu sare la fiert și cu un aparat special pentru tăiței se formează aceștia și se scufundă în apa care fierbe. Se fierb 10 – 12 minute, apoi se scurg.

Prepararea fripturii de vită. Se porționează carnea în medalioane de 2 – 3 cm care se condimentează cu sare și piper și se pun la preparat într-o tigaie grill unsă cu ulei de măsline.

Se feliază baconul subțire, iar ceapa roșie se curăță și se taie julien. Se adaugă ceapa și feliile de bacon în tihgaia grill cu friptura de vită, pe marginile tigăii.

Se amestecă ceapa cu feliile de bacon, iar sucul ce rămâne pe marginea tigăii va aromatiza friptura de vită, care se întoarce constant de pe o parte pe cealaltă până se rumenește, dar rămâne roze la interior.

Prepararea sosului. Se pune smântâna lichidă într-un vas, pe foc. Când atinge punctul de fierbere, se trage vasul de pe foc și se adaugă brânza gorgonzola, coajă de lămâie răzuită fin și cașcavalul răzuit. Se amestecă intens până se topesc brânzeturile și rezultă un sos cremos.

Spanacul se blanșează, se tocă mărunt și se amestecă cu spatzelele și puțin sos de gorgonzola. Se așază pe farfurie tăițeii de casă cu spanac și sos, iar alături friptura de vită glazurată cu sos și peste ea se pun câteva felii din ceapa roșie caramelizată și felii de bacon. Se decorează reparatul cu microgreens.

Sursa: Chefi la cuțite

Toate femeile o invidiază pe nevasta chef-ului Florin Dumitrescu. Chiar au de ce!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre