Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta pe care o adoră toate mamele. Cum se prepară biscuiți Oreo fără zahăr și chimicale

Rețeta pe care o adoră toate mamele. Cum se prepară biscuiți Oreo fără zahăr și chimicale
Biscuiții Oreo au creat o adevărată isterie în rândul consumatorilor. Sunt cei mai iubiți, cei mai căutați, au devenit înghețată și ingrediente în alte preparate. Oricine îi gustă nu se mai poate opri.

Copiii mai ales nu se mai satură de Oreo. Toate mamele vor adora această rețeta de oreo fără zahăr și chimicale, pentru că vor ști că le serverc copiilor ceva sănătos și bun. Cosmina Maraciuc are cea mai bună veste. A reușit să adapteze rețeta de Oreo pentru a prepara niște biscuiți care seamănă foarte mult la gust, dar care sunt mult mai sănătoși și mai nutritivi. În primul rând, nu conțin zahăr, ceea ce, știe orice mamă, reprezintă un mare avantaj când trebuie să dai gustări dulci copiilor.

„În sfârșit am reușit să adaptez o rețetă care, zic eu, seamănă la gust cu Oreo classic și este super sănătoasă”, dezvăluie creatoarea de conținut pe blogul său, Cosmidelights.

Ingrediente pentru 15 – 16 biscuiți

Biscuiți: 170g ovăz măcinat / faina de ovăz, 30g pudra de cacao, 85g miere, 40g ulei de cocos topit, un praf de sare
Umplutura: 80g crema de brânză, 20g miere (după gust), 1lg zeama de lămâie (opțional).

Mod de preparare biscuiți oreo de casă

Încălziți cuptorul la 180 C. Într-un bol amestecați ovăzul măcinat cu pudra de cacao și praful de sare, apoi adăugați ingredientele umede și amestecați iar. Veți obține un aluat maleabil. Dacă nu a ieșit suficient de elastic, mai puteți adăuga puțină apă, treptat.

Formați o bila din el și îl puneți pe blatul de lucru. Puneți deasupra o foaie de copt și întindeți-l cu sucitorul până când formați o foaie cu grosime de aproximativ 3mm. Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme circulare decupați formele de biscuiți pe care le puneți în tava cuptorului tapetată cu foaie de copt.

Dați la cuptor timp de 10 minute. După acest timp, scoateți biscuiții și lăsați-i la răcit pe un grilaj.
Între timp, amestecați crema de brânză cu mierea și zeama de lămâie. Odată amestecate, dați la frigider. După ce s-au răcit biscuiții îi umpleți cu crema de brânză. Biscuiții vor fi destul de tari la început, este recomandat să stea peste noapte la frigider, înainte de a fi consumați (se vor hidrata de la cremă).

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre