Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă simplă de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor

Rețetă simplă de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor
Foarte bine s-au asortat cartofii noi, condimentați cu cimbrișor și boia de ardei, cu ciupercile champignon trase la tigaie împreună cu ceapa caramelizată.

Din categoria rețetelor de sezon, vă prezentăm azi o rețetă simplă de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor, pentru un prânz rapid și ușor.

Cartoful în sine este un aliment hrănitor de cea mai bună calitate. Un singur cartof, de dimensiuni medii, furnizează peste 50% din doza zilnică recomandată de vitamina C, 20% din doza de vitamina B6 (implicată în protejarea inimii şi regenerarea celulelor nervoase), fier şi potasiu (importante pentru reglarea tensiunii arteriale).

Când alegi cartofii noi, aceste beneficii pentru sănătate sporesc. Asta deoarece coaja lor conţine cantităţi şi mai mari de minerale şi vitamine decât miezul cartofilor vechi. Nu curățați cartofii noi de coajă, ci doar spălați-i cu un burete aspru, sub jet de apă.

Ingrediente pentru rețeta de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor

1 kg cartofi noi, 2 cepe, 500 gr ciuperci champignon, micuțe, 2 linguri ulei, 2 linguri unt, 1 lingură oțet balsamic, sare și piper, boia de ardei dulce, cimbrișor, ceapă verde pentru decor

Cum preparăm rețeta

Spălăm bine cartofii fără a le îndepărta coaja. Îi lăsăm să se scurgă și presărăm peste ei sare, piper, boia de ardei și cimbrișor. Ștergem bine ciupercile u un prosop de hârtie umezit.

Punem uleiul la încins și adăugăm ceapa curățată și tocată julien. O lăsăm să se pătrundă ușor, apoi adăugăm, zahărul brun și o caramelizăm. Punem și oțetul balsamic, apoi ciupercile întregi și le sotăm ușor, amestecându-le cu ceapa.

Transferăm totul într-o formă termorezistentă, sau o tavă de cuptor, adăugăm și cartofii și dăm tava la cuptor, pentru 30-35 de minute, la 200 de grade. Pe la jumătatea timpului întoarcem cartofii și ciupercile pe partea cealaltă. Servim cartofii și ciupercile, presărați cu rondele de ceapă verde, alături de o salată verde cu roșii și castraveți, sau cu un sos de iaurt, de brânzeturi, ori ce mai poftește fiecare.

Sursa: Chefi la cuțite

Vreți să scăpați de obsesia că v-ați îngrășat? Faceți ce a făcut Jessica Simpson

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre