Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta zilei: Drob vegetarian de post

Rețeta zilei: Drob vegetarian de post
Bucătăria vegetariană este fantastică și surprinzătoare de cele mai multe ori. În perioada postului Paștelui anumite rețete sunt de neratat. Cum este și acest drob vegetarian cu ciuperci și linte.

Acest drob vegetarian va fi o mare revelație în bucătărie, datorită gustului cu adevărat deosebit și a ingredientelor care aduc un aport important de vitamine organismului. În plus, e o rețetă care poate fi păstrată la frigider și va fi „salvatoare” pentru câteva cine de-a lungul săptămânii.  Mai ales în perioadele de post este important să suplimentăm aportul de proteine în alimentație.

Ingrediente pentru drob vegetarian

  • 200 g de linte roșie
  • 400 ml bulion de legume
  • 70 gr. fulgi de ovăz măcinați
  • 20 gr. de semințe de in măcinate
  • două cepe mici, tocate mărunt
  • un cățel de usturoi tocat mărunt
  • 500 g de ciuperci tocate mărunt
  • 2 morcovi rași
  • 30 g de semințe de floarea soarelui rumenite
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • pătrunjel și arpagic proaspete, tocate mărunt
  • o linguriță de ienibahar
  • o linguriță de concentrat de roșii
  • o legătură de ridichi
  • ciuperci
  • 2 dcl smântână vegană pentru gătit

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandar Djuric (@by_alexandar)

Mod  de preparare

Gătiți lintea în bulionul de legume, fierbeți maxim 15 minute, apoi lăsați pentru a absorbi tot lichidul. Prăjiți ceapa și usturoiul, ciupercile brune, concentratul de roșii și morcovul  în ulei de măsline. Adăugați semințele de floarea soarelui, apoi ierburile proaspete, sare si piper. Când masa este bine prăjită, amestecați-o cu lintea deja fiartă și ovăzul măcinat și semințele de in. Adăugați ienibahar. Acum amestecați în continuare cu un mixer pentru a obține o masă compactă. Adăugați sare și piper după gust.

Transferați amestecul în forma de copt pre-unsă și coaceți la 180 °C timp de aproximativ 50 de minute. Dacă utilizați un cuptor cu ventilator, coaceți la 160°C. În timp ce rulada se coace, pregătiți salata de ridichi, asezonându-le cu un dressing simplu de miere cu muștar. Căliți ciupercile pe care le aveți ca garnitură în ulei de măsline și combinați cu smântână vegană. Serviți totul cald.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre