Simona Ionescu / Redactor Șef

Ruladă din carne de porc umplută cu ciuperci și dulceață de ardei iuți

Ruladă din carne de porc umplută cu ciuperci și dulceață de ardei iuți
Perfectă pentru un prânz, dar ține bine loc și de cină. Merge extraordinar și la micul dejun, dacă doriți ceva consistent.

Friptura de porc este specifică sărbătorilor de iarnă, dar de ce să nu preparați o delicioasă și spectaculoasă ruladă din carne de porc umplută cu ciuperci și dulceață de ardei iuți.

Dulceața de ardei iuți, preparată din toamnă și păstrată la borcan, dă o savoare deosebită umpluturii din această minunată ruladă. Dar, dacă vă lipsește această dulceață, puteți pregăti instant un mix de ardei gras cu ardei iute. Problema este parțial rezolvată.

Ingrediente ruladă din carne de porc umplută

1 kg fleică de porc, sau pulpă de porc ușor împănată cu grăsime, 500 gr ciuperci champignon, 1-2 cepe, 2-3 linguri ulei, 2-3 căței de usturoi, 2-3 lingurițe din dulceață de ardei iuți, sare și piper, cimbru, busuioc și rozmarin, boia de ardei afumată, 1 ou, 50 gr cașcaval răzuit, 1 legătură pătrunjel verde, 200 ml vin roșu

Mod de preparare

Pregătim carnea pentru ruladă.Filetăm bine carnea de porc așa încât să obținem o foaie dreptunghiulară nu foarte groasă, pe care s-o putem rula frumos. Condimentăm carnea cu sare, piper, boia de ardei, cimbru, busuioc și rozmarin, o stropim cu vin și o lăsăm la odihnit acoperită, pentru aproximativ o oră.

Pregătim umplutura de ciuperci cu dulceață de ardei iuți. Curățăm ciupercile de impurități, le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante umezite cu apă și le feliem grosier.

Curățăm ceapa, o tocăm și o punem la călit în puțin ulei. Adăugăm și usturoiul curățat și tocat rondele, iar când ceapa începe să se pătrundă și să-și schimbe culoarea, adăugăm ciupercile feliate. Le lăsăm să fiarbă până se evaporă lichidul lăsat de acestea, iar la final, adăugăm dulceața de ardei. Adăugăm și puțină sare și le lăsăm la răcit.

Când sunt bine răcite, adăugăm un ou și puțin cașcaval răzuit, precum și verdeața tocată. Adăugăm aceste ingrediente pentru a oferi umpluturii de ciuperci o punte de legătură între ingrediente.

Cum asamblăm și preparăm rulada din carne de porc

Scoatem foaia de carne de la marinat și o batem ușor cu ciocanul de șnițele. Întindem umplutura de ciuperci cu dulceață de ardei peste ea și o rulăm strâns. Apoi o legăm cu ață de bucătărie și o sigilăm la tigaie, în puțin ulei încins. Așezăm rulada într-o tavă de cuptor, sau un vas de yena. Turnăm peste ea și uleiul din tigaie și o ceașcă de apă și o dăm la cuptor, acoperită, pentru o oră.

După acest interval, descoperim rulada, mai presărăm peste ea puține condimente și o mai lăsăm să se rumenească 20-30 de minute, având grijă să o întoarcem de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.

Lăsăm rulada din carne de porc umplută cu ciuperci și dulceață de ardei iuți să se tempereze pentru a o putea felia frumos.

Sursa: Chefi la cuțite

Exclusiv. Alex Bodi își ia temperatura. E îngrijorat tare?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre