Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată grecească de cartofi. Rețeta de Patatosalata e o minune în Postul Paștelui

Salată grecească de cartofi. Rețeta de Patatosalata e o minune în Postul Paștelui
Pentru cea mai bună aromă și textură, cartofii ideali pentru salata de cartofi grecească sunt soiurile cerate, cum ar fi cartofii roșii sau cartofii noi. Aceștia au un conținut mai scăzut de amidon și își vor păstra mai bine forma atunci când sunt fierți, rezultând o salată delicioasă și robustă. Iatăr rețeta smplă, dar cu adevărat extraordinară.

Salata grecească de cartofi (Patatosalata) este un fel de mâncare rustică clasică a grecilor perfectă pentru Postul Paștelui. Rețeta este excelentă pentru toate gusturile și, cu siguranță, o veți repeta.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această minunată rețetă grecească de cartofi, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 750-800 g cartofi mici, sare, 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin, 1 ½  lingură cu suc proaspăt de lămâie, 100 g de brânză vegetală – tofu, 1/2 ceapă roșie, 4 linguri cu capere în saramură, 2 linguri cu mărar proaspăt tocat fin, 2 linguri cu pătrunjel tocat fin, piper negru după gust.

Se poate consuma și cu alte ingrediente

Salata grecească de cartofi poate fi ușor adaptată pentru a se potrivi diferitelor gusturi. Pentru o versiune mai sățioasă a mâncării, folosiți iaurt grecesc simplu sau maioneză și adăugați castraveți sau roșii tăiate cubulețe pentru o variantă răcoritoare. Persoanele care nu țin post pot folosi fulgi de ardei iute sau pot înlocui brânza vegetală cu brânză de capră fărâmițată pentru o versiune mai picantă. Pentru un aer mediteranean, puneți și puțin oregano.

O minunată salată de cartofi pentru Postul Paștelui. Sursă foto: www.mygreekdish.com

Mod de preparare

Puneți cartofii într-o cratiță cu apă rece cu multă sare și apoi pe foc. Se fierb timp de 20 de minute, până se înmoaie, apoi se scurg și se lasă să se răcească. Luați un bol mare și bateți împreună sucul de lămâie și uleiul de măsline. Tăiați cartofii și adăugați-i în castron, apoi fărâmițați feta sau brânza vegetală.

Se curăță și se toacă mărunt ceapa, apoi se adaugă la cartofi. Adăugați caperele scurse, ierburile tocate și piper negru. Amestecați ingredientele și asezonați-le după cum este necesar. Lăsați aromele să se amestece timp de 20 de minute, apoi consumați.

Trucuri pentru o salată perfectă

Dacă nu vă plac caperele, puteți obține în continuare o aromă similară într-o salată grecească de cartofi cu alte ingrediente mediteraneene. Încearcă să adaugi ardei roșu prăjit sau anghinare tocată pentru a da un plus de textură și aromă preparatului. Puteți pune și puțină dulceață, dacă vreți ceva cu adevărat special. Această rețetă poate fi servită la prânz sau cină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre