Sarmale asiatice, curcubeu pe cerul gurii. Rețeta care trezește simțurile

Pentru mulți dintre noi, cuvântul sarmale e echivalent cu sărbătoarea. Iubitorii acestui preparat extraordinar, vor putea să încerce și o rețetă cu iz asiatic. Garantat, veți uita de orice cură de slăbire.
Pentru a pregăti o asemenea minunăție culinară, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 8-10 frunze exterioare de varză Napa, e vorba de varza chinezească pe care o găsiți orice supermarket, 450 g carne de vită sau porc tocată (sau în amestec), sare, piper, 60 g orez alb cu bob scurt, 1 ou.
Mai aveți nevoie de 6 cepe verzi, 1 lingură cu ghimbir proaspăt, 2 linguri cu sos de soia, 2 căni cu supă de pui, ulei de susan (opțional).
Pentru început preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Puneți 8-10 frunze de varză chinezească într-un bol mare și umpleți cu apă proaspăt fiartă. Veți observa că frunzele își vor schimba culoarea în verde deschis și vor deveni mai moi. Lăsați-le la înmuiat câteva minute, apoi scurgeți.
Între timp, pregătiți umplutura. Într-un bol, adăugați 450 g carne tocată, 60 g orez, 1 ou, 6 cepe verzi tocate mărunt, 1 lingură cu ghimbir proaspăt ras, 2 linguri cu sos de soia, ½ linguriță cu sare și piper negru. Amestecați bine cu o lingură de lemn.
Asamblați rulourile punând o lingură din amestecul de carne în centrul frunzei de varză, apoi pliați marginile pentru a forma un rulou. Puneți rulourile unul câte unul în tigaie, turnați 500 ml de supă de pui și aduceți la punctul de fierbere.
Acoperiți cu un capac sau folie de aluminiu, apoi introduceți în cuptor la 180 de grade și lăsați pentru o perioadă de 40-45 de minute. Stropiți cu ulei de susan și adăugați ceapă verde proaspătă. Un asemenea preparat culinar nu se uită!
Sursă foto: essenrecipes.substack.com
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook