Simona Ionescu / Redactor Șef

Sarmale asiatice, curcubeu pe cerul gurii. Rețeta care trezește simțurile

Sarmale asiatice, curcubeu pe cerul gurii. Rețeta care trezește simțurile
Frunzele de varză umplute cu carne tocată și orez sunt un fel de mâncare tradițional în multe țări din Europa. Dar ce spuneți de o rețetă excepțională cu gust asiatic? Sunt atât de bune că nu vă veți putea opri la o singură porție.

Pentru mulți dintre noi, cuvântul sarmale e echivalent cu sărbătoarea. Iubitorii acestui preparat extraordinar, vor putea să încerce și o rețetă cu iz asiatic. Garantat, veți uita de orice cură de slăbire.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea minunăție culinară, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 8-10 frunze exterioare de varză Napa, e vorba de varza chinezească pe care o găsiți orice supermarket, 450 g carne de vită sau porc tocată (sau în amestec), sare, piper, 60 g orez alb cu bob scurt, 1 ou.

Mai aveți nevoie de 6 cepe verzi, 1 lingură cu ghimbir proaspăt, 2 linguri cu sos de soia, 2 căni cu supă de pui, ulei de susan (opțional).

Mod de preparare

Sarmale asiatice, curcubeu pe cerul gurii. Nu vă veți sătura de această rețetă
Sarmale din Asia, curcubeu pe cerul gurii

Pentru început preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Puneți 8-10 frunze de varză chinezească într-un bol mare și umpleți cu apă proaspăt fiartă. Veți observa că frunzele își vor schimba culoarea în verde deschis și vor deveni mai moi. Lăsați-le la înmuiat câteva minute, apoi scurgeți.

Cum se pregătește umplutura

Între timp, pregătiți umplutura. Într-un bol, adăugați 450 g carne tocată, 60 g orez, 1 ou, 6 cepe verzi tocate mărunt, 1 lingură cu ghimbir proaspăt ras, 2 linguri cu sos de soia, ½ linguriță cu sare și piper negru. Amestecați bine cu o lingură de lemn.

Asamblați rulourile punând o lingură din amestecul de carne în centrul frunzei de varză, apoi pliați marginile pentru a forma un rulou. Puneți rulourile unul câte unul în tigaie, turnați 500 ml de supă de pui și aduceți la punctul de fierbere.

Acoperiți cu un capac sau folie de aluminiu, apoi introduceți în cuptor la 180 de grade și lăsați pentru o perioadă de 40-45 de minute. Stropiți cu ulei de susan și adăugați ceapă verde proaspătă. Un asemenea preparat culinar nu se uită!

Sursă foto: essenrecipes.substack.com

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *