Simona Ionescu / Redactor Șef

Sarmale cu brânză, rețetă din anul 1940. O experiență culinară unică

Sarmale cu brânză, rețetă din anul 1940. O experiență culinară unică
Sarmalele, minunatul preparat culinar despre care se crede că a ajuns în Balcani odată cu turcii în timpul unei dominații de cinci secole, e nelipsit de pe mesele românilor. Ce spuneți de o rețetă inedită de sarmale cu brânză, din 1940?

Maiestatea sa, Sarmaua! Bogat sau mai puțin avut, nimeni nu refuză o porție delicioasă de sarmale, al cărui gust nu poate fi uitat. Dacă vreți ceva cu totul deosebit, care să nu vă îngrașe, dar să vă lase o amintire extraordinară, încercați și rețeta de sarmale cu brânză. După o rețetă veche, din 1940.

Ingredientele necesare

Sarmale cu brânză? Sunt atât de bune, încât farfuria se va goli rapid și veți mai cere o porție. Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 20 frunze de vițe de vie, 1 ceapă, ulei, 250 brânză de vaci, 1 ou, 1-2 linguri cu griș, mărar verde, sare, 1 pahar cu borș, smântână și 20 g unt.

Mod de preparare

Potrivit informațiilor oferite de reteteistorice.ro, începeți să preparați delicioasele sărmăluțe prin a spăla bine frunzele de viță, apoi să le puneți în apă clocotită, ca să se înmoaie. E de ajuns să le țineți câteva minute.

Sarmale cu brânză, o delicatesă

Tocați ceapa mărunt, căliți în puțin ulei și un pic de apă, adăugați brânza, oul, grișul, dar și verdeața tocată. Asezonați cu sare după gust. După ce scoateți frunzele de viță din apa clocotită, tăiați-le codițele, și umpleți apoi cu umplutura.

Cum se așează în cratiță

Puneți pe fundul cratiței un rând de frunze de viță, apoi un rând de sarmale, un alt rând de frunze, alte sarmale și repetați procedeul până se umple oala. Ultimul rând trebuie să fie tot frunze de viță. Puneți apă peste sarmale cât să le acopere și așezați la fiert. Când sunt aproape gata, adăugați și borșul și lăsați până când frunza de viță este foarte bine fiartă. La final, opriți focul, scoateți primul rând de frunze și puneți peste preparat smântână. Introduceți la cuptor pentru câteva minute. Pentru un gust extraordinar, puteți să le mâncați cu unt și smântână.

Sursă foto: www.greekgoesketo.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre