Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta perfectă de frigărui de pui. Surpriza domnilor pentru Ziua femeii

Rețeta perfectă de frigărui de pui. Surpriza domnilor pentru Ziua femeii
Vreți să-i faceți o surpriză doamnei de Ziua femeii și să vă transformați în cel mai bun bucătar? Puteți începe să intrați în lumea fabuloasă a gastronomiei încercând rețeta perfectă de frigărui de pui.

Bucătarul Banglar Rannaghor e alături de domnii care vor să le pregătească doamnelor cina perfectă pentru Ziua femeii. Rețeta e simplă și bărbații vor fi cu siguranță apreciați pentru efortul depus.

Ideală pentru cei care gătesc pentru prima dată pentru femeia iubită, această rețetă de frigărui de pui pune accentul pe o marinare simplă, dar eficientă. Tot ce rămâne de făcut este să savurați cina alături de partenera de viață.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o minunăție de frigărui de pui, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 piepți de pui, 1 lingură cu ulei + ulei pentru tigaie, 1 linguriță cu suc de lămâie, 1 linguriță cu sare, 1 linguriță cu piper alb, trei căței de usturoi bine pasați, 1 lingură cu boia de ardei, 1¼ linguriță cu muștar galben, 2 linguri cu iaurt simplu, frigărui de lemn.

Mod de preparare

Începeți prin a felia cei doi piepți de pui. Într-un castron mare de amestecare, combinați uleiul de gătit, sucul de lămâie, sarea, pudra de piper alb, pasta de usturoi, paprika, muștarul galben și iaurtul simplu. Se amestecă bine. Adăugați puiul feliat în amestec, asigurându-vă că fiecare bucată este bine acoperită. Lăsați puiul să se marineze timp de cel puțin 30 de minute. Pentru o aromă sporită, se poate refrigera și se poate lăsa la marinat mai mult timp.

În timp ce puiul se marinează, înmuiați frigăruile de lemn în apă pentru a preveni arderea lor în timpul gătitului. După ce au fost marinate, înșirați feliile de pui pe frigăruile înmuiate, asigurând o distribuție uniformă. Se încălzește o tigaie la foc mediu și se adaugă puțin ulei de gătit. Așezați frigăruile în tigaie și gătiți-le timp de 10 minute, rotindu-le ocazional pentru o gătire uniformă. După zece minute, măriți focul la maxim și mai lăsați încă două minute. Luați de pe foc și serviți frigăruile de pui cu sos de usturoi și o salată proaspătă alături.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre