Secretele unui ștrudel cu mere perfect

În patiseria clasică austro-ungară, ștrudelul cu mere este numit apfel-ștrudel și la Budapesta alma-retes. Este unul dintre plăcintele cele mai răspândite. Nu este greu de făcut, e gustos și aromat, cu puține ingrediente. Însă, sunt câteva secrete de care gospodinele ar trebui să țină cont.
Tehnica întinderii foii de aluat este singurul lucru mai pretențios. Foaia trebuie să fie atât de subțire, spune tradiția, încât să poți citi ziarul prin ea.
Un alt aspect important este faptul că merele pentru ștrudel nu se rad, ci se taie în felii subțiri și nu se călesc înainte! Ștrudelul nu trebuie să fie umplut cu „piure de mere” păstos, ci să conțină feliuțe de fruct care să-și păstreze forma chiar dacă sunt coapte. Se folosesc mere din soiuri tari și acrișoare, nu foarte zemoase.
Grăsimea folosită la ungerea straturilor de foi este unt topit (nu ulei).
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook