Putem prepara shaorma chiar în bucătăria noastre, putem fi siguri ce ingrediente putem ști și cât sunt ele de sănătoase. Putem combina ingredientele, astfel încât să obținem o shaorma delicioasă. În continuare prezentăm o rețetă de shaorma care poate fi consumată cu toată încrederea.
Ingrediente pentru 6 porții:
300 g varză (poate fi și varză chinezească), 350 g piept de pui, 2 roșii, 3 castraveți murați, 300 g cartofi prăjiți ușor în tigaie, 200 g sos pentru shaorma sau sos din comerț, 6 foi de lavaș sau 6 lipii libaneze din comerț
Preparare sos:
Se iau 200 g de iaurt sau smântână. Se adaugă un cățel de usturoi pisat, 1 linguriță de muștar și sare după gust. Sau mai putem adăuga 1 castravete dat prin zăzătoarea măruntă. Se amestecă.
Preparare shaorma :
Se prăjesc cartofii ușor în tigaie. Pieptul de pui îl condimentăm, îl sărăm și îl tăiem felii. Îl călim ușor pe tigaie și pe acesta. Separat, castraveții îi tăiem felii mici. Varza o mărunțim.
Odată ingredientele preparate putem să modelăm shaorma. Punem pe foaia de lavaș sau pe lipie câte puțin din fiecare ingrediente. La final, adăugăm 1 – 2 linguri de sos. Apoi rulăm shaorma , ca și sarmalele, acoperind capetele. Pentru a da aromă în plus, după ce sunt rulate shaormele, le putem rumeni ușor în tigaia de teflon, fără ulei.
Sursa: Bunica.md
Exclusiv. Bianca Drăgușanu victima unui accident cumplit. Fiica ei e implicată
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook