Supă cremă cu sos pesto de pătrunjel. Rețetă de vară

Liana Sabău, bloggerul nostru culinar v-o recomandă cu drag şi vă roagă să o încercaţi. Detaliile şi fotografiile în paşi le găsiţi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie. Pregătirea supei cremă cu sos pesto de pătrunjel durează aproximativ jumătate de oră. Apoi, mai aveți nevoie de aproape 20 de minute, pentru a o găti. Gradul de dificultate al acestei supe este mic, fiind astfel o rețetă ideală pe care o puteți încerca alături de copii, pentru a-i deprinde cu bucătăria.
Supa: 1 ceapă mare,
1/2 ardei gras verde,
1/3 ţelină,
250g cartofi,
50g slănină,
2 linguri ulei de măsline,
1 l supă de legume,
500ml lapte,
100g paste,
150ml smântână,
sare.
Sosul pesto: 2 căţei de usturoi,
2 legături de pătrunjel verde,
3 frunze de busuioc,
50g miez de nucă,
50ml ulei de măsline,
1 vârf de cuţit de sare,
40g parmezan ras
Curățaţi ceapa şi cartofii şi le tăiați bucăţi mici. Într-o oala, călții în ulei încins slănina şi adăugați ceapa, ardeiul şi ţelina tăiate bucăţi. În final se adaugă şi cartofii. Puineț supa şi laptele şi fierbeți 10 minute, la foc mic. Adaugații smântâna, pastele şi lăsați să fiarbă la foc mic până când pastele şi cartofii s-au pătruns bine. Se mai poate adăuga supă, spre final, dacă vi se pare prea groasă.
Spălați busuiocul şi pătrunjelul verde, apoi îl uscați, îl ştergeți cu prosoape absorbante. Puneți într-un blender căţeii de usturoi şi nucile. Adăugați uleiul, sarea şi mixați până obțineți o pastă. La final, adăugați parmezanul. Turnați apoi în supă sosul pesto, condimentați cu sare, după gust, şi dați oala deoparte. Supa cremă cu sos pesto de pătrunjel se servește decorată cu slănină prăjita, cu felii de parmezan şi cu frunze de pătrunjel verde. Este o supă foarte diferită de orice ați mâncat până acum, garantat
Sursa: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2013/04/supa-crema-cu-sos-pesto-de-patrunjel.html
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook