Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă din ardei copți cu sfere crocante din brânză și tarhon

Supă cremă din ardei copți cu sfere crocante din brânză și tarhon
În ediția 10 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” unul dintrre preparatele care i-a impresionat pe cei trei chefi a fost o delicioasă supă cremă din ardei copți cu sfere crocante din brânză și tarhon, preparată de concurentul Ciprian Antone.

Iată ce simplu se prepară această Supă cremă din ardei copți cu sfere crocante din brânză și tarhon. E demnă de bucătăria unui restaurant de lux, dar nimic nu ne oprește să o pregătim acasă.

Ingrediente pentru Supă cremă din ardei copți

1300 gr ardei kapia, 500 gr cartofi , 200 gr ceapă , 150 gr unt , 2 gr chimen , 20 ml ulei de măsline , 150 ml smântână de gătit, 10 gr pudră de tarhon, sare și piper , 250 gr blue cheese , 1 pâine pentru crutoane , 3 ouă , 150 gr făină , 150 gr pesmet , 500 de ml ulei floarea soarelui, microplante pentru decor

Mod de preparare

Cum nici lista de ingrediente nu este foarte mare, nici modul de preparare al acestei supe nu este foarte laborios. Iată cum se prepară supa cremă de ardei copți.

Mai întâi se pregătesc ardeii. Se taie ardeii kapia în jumătăți, pe lungime, se curăță de nervuri și semințe și se așază în tava cuptorului, cu decupajele în jos. Se coc la 220 grade pentru 20-30 de minute. Se lasă să se tempereze, apoi se curăță.

Între timp, se curăță ceapa și cartofii, se spală și se taie în bucăți mai mici. Se trage ceapa ușor la tigaie cu puțin ulei de măsline, apoi se adaugă cartofii și se amestecă foarte bine cu ceapa. Se adaugă apă cât să fie bine acoperițe ingredientele și se lasă la fiert până se pătrund bine cartofii.

Când cartofii sunt fierți și ardeii copți și curățați, se pasează ingredientele cu ajutorul blenderului, se amestecă și se adaugă sare, piper, chimen și tarhon, toate măcinate proaspăt. Se pune din nou compoziția rezultată la fiert și se completează cu unt și smântână de gătit, pentru textură și cremozitate.

Cum se prepară sfere crocante din brânză

Se taie brânza în cuburi micuțe. Într-un bol, se pune făina, iar în altul pesmetul. în al treilea bol se amestecă ouăle cu sare și piper. Cuburile de brânză se modelează în mâini sub formă de mici sfere. Se trec sferele de brânză mai întâi prin făină, apoi prin ouă și la final prin pesmet. Se scufundă în ulei încins și se rumenesc rapid, la foc mare, pentru a nu da voie brânzei să se topească. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.

Delicioasa supă cremă din ardei copți se servește cu aceste sfere crocante de brânză, dar și cu crutoane din pâine. Se decorează cu microplante pentru aspect și un plus de prospețime.

Sursa: Chefi la cuțite

Trei umpluturi delicioase pentru weekend. Rețetă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre