Are un gust senzațional și este mult mai răcoritoare dacă o veți prepara din trandafirii de dulceață. În plus, pentru cine dorește o seară de neuitat alături de familie și prieteni, o poate transforma într-o minunată băutură alcoolică, dacă va fi combinată cu puțin gin.
Ingrediente necesare
Pentru a pregăti șase litri de trandafirată aveți nevoie de zece minute pentru a o pregăti și două zile pentru timpul de macerare. Vă sunt necesare petalele de la 25 de trandafiri de dulceață, 6 litri apă, 500 g zahăr, 350 ml suc de lămâie (în general se folosesc cinci lămâi), 2 lămâi tăiate în felii.
Mod de preparare
Rupeți petalele trandafirilor, spălați foarte bine, apoi lăsați să se scurgă. Luați un borcan mare în care puneți sucul de lămâie, apoi zahărul și amestecați bine. Adăugați apoi petalele de trandafir, apoi apa și la final feliile de lămâie. Amestecați din nou și mutați borcanul într-un loc unde să fie cald și să bată soarele, cel mai indicat fiind un pervaz.
Amestecați preparatul odată pe zi
Borcanul se acoperă cu o farfurie, pentru că lichidul trebuie lăsat să respire în timpul macerării. Amestecați trandafirata odată pe zi, folosind o lingură cu coadă lungă. Băutura e perfectă după 48 de ore. O puteți consuma ca atare sau o puteți combina cu un gin cu multă gheață. Este cea mai minunată băutură pe timpul verii, care vă va încânta simțurile.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook