Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri de la specialiști pentru paste perfecte. Nu faceți aceste greșeli

Trucuri de la specialiști pentru paste perfecte. Nu faceți aceste greșeli
Pastele reprezintă un preparat culinar îndrăgit de miliarde de oameni din întreaga lume. Dar sunt puțini cei care știu că fac anumite greșeli atunci când le gătesc.

Sunteți în criză de timp, dar trebuie să pregătiți ceva senzațional de mâncare? O porție de paste vă salvează. Iată și câteva trucuri pentru a fi cu adevărat senzaționale.

Dacă vreți să fiți în topul celor prepară cele mai bune paste, trebuie să țineți cont de aceste greșeli. Dar aveți nevoie și de câteva trucuri care vă vor scoate întotdeauna din impas. Potrivit experților în alimentație de la Taste.com.au, printre cele mai comune greșeli sunt spălarea aromei pastelor și folosirea unora greșite.

Nu înecați pastele în sos

În timp ce o mulțime de sos poate face ca pastele să fie foarte suculente, italienilor le place doar să acopere pastele, dar nu să le înăbușe. Așa că este important să le gătiți într-o tigaie suficient de mare pentru a amesteca pastele scurse și sosul, dar mare atenție cât folosiți.

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare

Atunci când gătiți orice fel de mâncare, este important să aveți ingredientele și proporțiile corecte. Dea ceea, este crucial ca pastele să fie fierte în apă clocotită cu sare. Ele au nevoie de spațiu, pentru că se vor umfla și riscați să se lipsească. Amestecați mereu pastele după ce le veți introduce în apa clocotită.

Așa se prepară pastele perfecte. Sursă foto: DeLallo

Adio arome

Nu are niciun rost să gătiți o farfurie cu paste dacă nu obțineți aromele potrivite. Iar o greșeală pe care o fac oamenii este să le clătească după ce s-au fiert. Nu veți face altceva decât să le spălați de amidonul pe care acestea îl lasă. Practic, spun specialiștii, veți înlătura aroma pastelor.

Nu exagerați cu timpul de gătire

Gătitul perfect al dente al pastelor este un alt secret pentru un preparat senzațional. Specialiștii vă recomandă să verificați pastele să fie moi și să aibă o culoare uniformă. Aveți grijă și ce sosuri folosiți la paste. Pastele scurte și tubulare merg foarte bine cu sosurile de legume, iar cele late și pastele cu nervuri se potrivesc perfect cu sosurile cu carne.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre