Simona Ionescu / Redactor Șef

Un alt fel de ciorbă cu perișoare. E atât de bună cu nu vă puteți opri doar la o porție. Iată cât de simplu se prepară

Un alt fel de ciorbă cu perișoare. E atât de bună cu nu vă puteți opri doar la o porție. Iată cât de simplu se prepară
Îndrăgostiți iremediabil de ciorba de perișoare? Ce spuneți dacă ați lăsa puțin rețeta clasică la o parte și ați încerca ceva senzațional, dar fără carne? Ce spuneți de ciorba cu perișoare din ciuperci?

Se apropie vara, trebuie să dați jos câteva kilograme, dar în același timp nu puteți renunța la ciorbă? Nici nu trebuie, pentru că următoarea rețetă e tot ce aveți nevoie să îmbinați utilul cu plăcutul.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti o minunată ciorbă cu perișoare din ciuperci, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 ceapă mare, 1 ardei kapia roșu, 200 g varză proaspătă tocată, legume pentru ciorbe (păstârnac, țelină, morcov, pătrunjel), 3 linguri cu ulei de floarea soarelui, 1/2 cutie roșii pasate, apă plată, sare și piper după gust, 1 foaie de dafin.

La prepararea perișoarelor vă sunt necesare 500 g ciuperci, 7 linguri cu vârf de făină albă, 1/2 linguriță cu turmeric, busuioc uscat, 3 linguri cu ulei, mărar, pătrunjel, țelină.

Mod de preparare

Curățați bine ceapa și ardeiul, spălați și tăiați cubulețe. Puneți ceapa și ardeiul la călit în ulei pentru câteva minute. Adăugați varza tocată, legumele pentru ciorbe, apa plată, foaia de dafin, sare și piper măcinat după gust. Lăsați la fiert și în acest timp veți pregăti perișoarele.

Cum se pregătesc perișoarele

Curățați ciupercile, spălați bine și fierbeți cu puțină sare. Când sunt fierte, se scurg, se dau prin robot și se amestecă cu făină, pudră de turmeric, busuioc uscat, sare și piper. În final adăugați trei linguri cu ulei și amestecați până obțineți un amestec omogen. Din acesta pregătiți perișoare exact ca cele obișnuite, pe care le veți pune în ciorba de pe foc.

Perișoarele se lasă la foc până când observați că se ridică la suprafață. Puneți apoi roșiile pasate, mai dați în clocote și lăsați apoi pentru ca legumele să nu întrepătrundă. Puneți verdeața tocată și puneți în farfurii. E un adevărat deliciu!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre