Simona Ionescu / Redactor Șef

Un altfel de gogoși: spaniole sau italiene! Orice ați alege, gustul este divin – Rețete

Un altfel de gogoși: spaniole sau italiene! Orice ați alege, gustul este divin – Rețete
Dacă vă e poftă de ceva cu totul ieșit din comun, a venit momentul să încercați două rețete de gogoși senzaționale. Care vă fac cu ochiul? Cele spaniole sau cele italiene?

Dulciurile spaniole și italiene se numără printre cele mai bune dulciuri. Vara aceasta gospodinele care vor ceva inedit, vor pune pe masă rețete fantastice.

Gogoși spaniole

Pentru a pregăti cele mai bune gogoși spaniole aveți nevoie de următoarele ingrediente: 250 ml apă, 120 g unt, 50 g zahăr, 200 g făină, 4 ouă. Pentru topping mai aveți nevoie de zahăr, scorțișoară măcinată.

Mod de preparare

Potrivit ideideretete.net, pentru început puneți 250 ml apă, 120 g unt și 50 g zahăr la foc mic. Amestecați bine până când zahărul se va topi și începe să fiarbă. Adăugați apoi 200 g făină. Amestecați din nou până când se va forma o cocă. Luați apoi de pe foc și lăsați să se răcească în jur de un sfert de oră.

Folosiți un poș când le puneți în ulei

Adăugați  apoi cele patru ouă, amestecând bine până veți obține un aluat cremos. Puneți ulei într-o tigaie. Puneți crema într-un poș și puneți în ulei fâșii de 10-15 cm de aluat. Gogoșile se rumenesc bine pe ambele părți. Acestea se vor scoate pe un prosop de hârtie. Puneți într-o farfurie zahăr amestecat cu scorțișoară și amestecați apoi gogoșile în această compoziție.

Zeppole, cele mai gustoase gogoși cu aluat de pizza

Ingredientele pentru gogoși zeppole cum n-ați mai mâncat niciodată sunt: 250 g făină, 150 ml apă călduță, ½ linguriță cu sare, 1 lingură cu ulei de măsline, ½ linguriță cu drojdie uscată sau 1 linguriță cu drojdie proaspătă, 2 linguri cu zahăr, zahăr pudră, ulei pentru prăjit.

Gogoși italiene, te lingi pe degete!

Mod de preparare

Într-un bol combinați două linguri cu zahăr cu drojdia și apa călduță. Puteți folosi fie drojdie uscată sau proaspătă. Dacă folosiți drojdia uscată, lăsați deoparte cinci minute. Puneți într-un bol făina și sarea, apoi faceți o gaură în centrul făinii și turnați ingredientele lichide amestecate interior. Apoi puneți ulei de măsline. Frământați aluatul pentru 10-15 minute, până când acesta va fi elastic și nu lipicios. Lăsați să crească la loc călduț pentru cel puțin o jumătate de oră.

Cum le prăjiți

Când aluatul a crescut, întindeți pe blatul cu făină cu degetele și aveți grijă să tăiați bucăți de 1-1.5 cm grosime folosind un pahar de dimensiuni mici. Gogoșile zeppole se vor prăji în ulei și se vor scoate când vor căpăta o culoare aurie. La final, treceți prin zahăr pudră. Pregătiți o cremă de vanilie pe care o puneți deasupra gogoșilor zeppole, alături de vișine sau cireșe însiropate. Puteți umple gogoșelele și cu frișcă, cremă de ciocolată, ricota sau fructe confiate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre