Când e vorba de salate, puțini sunt cei care pot refuza vinetele. Ceea ce nu se prea știe despre această gustoasă legumă este că are proprietăți calmante!
Dacă aveți o zi grea sau ați acumulat stres, serviți câteva felii de pâine cu salată de vinete, sau, după gust, la grătar. Efectul nu se va lăsa așteptat!
Mai mult, vitaminele și mineralele din ele sunt recunoscute în medicina naturistă ca fiind leacuri pentru inflamări și afecțiuni diuretice, dar bune și în curele de slăbire!
Vânăta este alcătuită, în procent de 92% , din apă. Deci, spun specialiștii, e bine să mâncăm vinete pe perioada verii, de trei ori pe săptămână cel puțin! Astfel, vom fi hidratați și vom evita indigestiile.
EFECT. Vânăta ne poate scăpa sau măcar diminua inflamările produse de răceală!
Cum se pregătește salata de vinete
Ingrediente:
– 3-4 vinete (1.5 kg)
– 2 ardei
– o ceapa mica sau jumatate de ceapa mai mare
– 1/2 lingurita sare
– 200-300 ml ulei
metoda:
– se coc vinetele si ardeii – afara, pe gratar de preferinta, dar se pot face si pe aragaz;
– se curata vinetele si ardeii, apoi se toaca cu tocatorul de lemn (fara a se lasa la scurs);
– se toaca ceapa, cat mai marunt; se amesteca cu vinetele si ardeii tocati, adaugandu-se o lingurita de sare;
– se amestecă ușor vinetele cu uleiul
Idei de amenajare a unei băi mici, de la bloc
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook