Baia este a doua încăpere din casă în care ne petrecem cel mai mult timp, după dormitor, așa că amenajarea acesteia este importantă. O baie mică nu va avea nevoie de foarte multe resurse pentru a putea fi complet echipată și utilată, dar ai nevoie de niște idei dela specialiști.
Idei de amenajare a unei băi mici, de la bloc
Trebuie să faceți un plan, în funcție de bugetul pe care vi-l pemiteți, de culorile preferate. Uite niște idei interesante de la sensodays.ro pentru amenajarea din baia ta micuță!
Majoritatea oamenilor preferă dușul, mai ales pentru economia de timp pe care te ajută să o faci, dar și pentru ușurința de curățare acabinei de duș și economia de apă făcută la fiecare utilizare.
Cădițele de duș sunt cea mai bună idee pentru o baie micuță, iar pereții de sticlă care le înconjoară sunt un secret pentru a putea da impresia de spațiu mai larg. Locul eliberat după înlocuirea căzii poate fi folosit pentru a așeza mașina de spălat, pentru un uscător de rufe sau pentru piese noi demobilier pentru baieutile pentru o organizare mai bună a produselor de curățenie, prosoape sau halate de baie.
Folosește oglinzi
Oglinzile fac ca ochiul să perceapă spațiul în care au fost așezate ca fiind mai mare, așa că o altă idee excelentă pentru a face baia să pară mai generoasă este să fixezi pe pereți oglinzi de diferite dimensiuni și așezate la diferite înălțimi. Astfel, toți membrii familiei tale le pot folosi, de la cel mai mic la cel mai mare.
Ascunde rezervorul WC-ului
Într-o baie mică, fiecare centimetru pătrat poate face diferența, așa că îți mai dăm o idee excelentă pentru ca încăperea ta micuță să mai câștige puțin spațiu! Cu siguranță ai observat că în spatele peretelui pe care ai montate vasul de toaletă se află țevile comune la bloc. Cere sfatul unui instalator și află dacă poți ascunde acolo sursa de apă a vasului de toaletă. Dacă specialistul îți recomandă să te reorientezi, aplică ideea de a folosi spațiul de deasupra rezervorului de toaletă pentru montarea unui dulap de baie, în care poți păstra produsele cosmetice, cele de curățenie sau prosoapele curate.
Ținând cont de faptul că e vorba despre o încăpere mică, alege să folosești dulapurile prinse în perete și așezate cât mai sus cu putință, poate chiar cu partea superioară lipită de tavan. În acest fel, vei folosi un spațiu „mort” al camerei, dar care se va dovedi foarte util pentru organizare.
Combină culorile
Culorea albă nu e la modă, se și murdrește repede. Specialiștii recomandă combinațiile de culori, în care asortezi podeaua închisă la culoare cu pereții în nuanțe deschise. Pereții deschiși vor crea senzația de spațiu larg. Iluzia poate fi și mai puternică dacă vei opta pentru varianta unui tavan alb, continuat de pereți în culorile tale preferate, dar nuanțe foarte deschise.
Folosește cuiere
Restul spațiului rămas liber, după ce ai folosit ideea de a agăța rafturi deasupra vasului de toaletă, nu trebuie să rămână neutilizat. În scenă intră cuierele, atât de utile într-o baie de mici dimensiuni. Fie că le folosești pentru agățarea halatelor de baie, a prosoapelor sau a uscătorului de păr, aceste accesorii își găsesc utilitatea într-o baie mică. Și ușa clasică se poate transforma într-un spațiu util, dacă lipești sau atârni cuiere pe ea.
Folosește mai multe surse de lumină
Dacă folosești doar o sursă de lumină în baie, ar trebui să iei în considerare instalarea mai multor becuri în timpul renovării. Spoturile de lumină pot face cu adevărat diferența atunci când spațiul este unul îngust, mai ales în combinație cu oglinzi așezare strategic. Sursa și fotografii: sensodays.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook