Divorțul, o problemă majoră în zilele noastre. Psihologii spun ce ar trebui să facă soții și soțiile pentru a evita separarea

Divorțul, o problemă majoră în zilele noastre. Psihologii spun ce ar trebui să facă soții și soțiile pentru a evita separarea
Divorțul este atât de obișnuit în zilele noastre și ne doare să ne uităm la statistici. Cu toate acestea, toată lumea vrea să aibă o căsnicie fericită în anii următori. O listă de sfaturi alcătuită din spusele unor psihologi și experiențele personale ale oamenilor spun cum să evitați greșelile și să vă salvați căsnicia.

Decizia de a te căsători cu o persoană presupune că îți vei petrece restul vieții alături de aceasta. Această hotărâre vine la pachet cu promisiunea că îi vei fi aproape la bine, dar și la rău partenerului. Așadar, în momentele dificile nu lua decizii de unul singur, ci fă acest lucru împreuna cu persoana cu care ai decis să îți împarți viața. Orice problemă sau neajuns este mai ușor de depășit în doi. Nu te sfii sa îi ceri ajutorul partenerului atunci cand simți nevoia, însă asigura-te ca și tu îi ești alături.

Respectați-vă

Respectul reciproc este un pilon al unei căsnicii fericite. Chiar și atunci când ești furios, exprimă-te prin prisma respectului. Respectul vă permite să evitați situațiile în care unul dintre parteneri simte că cealaltă jumătate manipulează și exercită presiune asupra lor.

Nu îți compara partenerul cu alții

Nu comparați partenerul sau partenera ta cu soții și soțiile altor persoane, în special cu cineva de pe rețele de socializare precum Instagram sau Facebook. Nu trebuie să faceți asta nici în gândurile voastre și nici cu voce tare.

Amintiți-vă că oamenii aleg adesea să arate pe internet o imagine a perfecțiunii, nu realitatea. Așadar, atunci când vedeți pe social media că alți soți își „inundă” soțiile cu buchete de flori, că le duc la restaurante scumpe sau că le cumpără cadouri, cel mai probabil este fals. Chiar dacă o fac, nu înseamnă neapărat că acele cupluri sunt fericite. Fericirea fiecărui cuplu este diferită.

Ai grijă de tine

Ai grijă mereu de tine. O căsnicie fericită înseamnă și o viață sexuală bună. Oamenilor le place să vadă ceva atractiv. Gândiți-vă la modul în care arătați când vă aflați în fața partenerului, chiar și acasă. Această regulă se aplică atât bărbaților, cât și femeilor.

A fi părinte înseamnă să fii prezent în mod altruist pentru copiii tăi, dar va fi o greșeală dacă îți sacrifici căsnicia pentru asta. În primul rând, dacă copiii sunt tot ceea ce aveți nevoie în lume, acest lucru este rău, mai ales pentru copilul dumneavoastră. Într-o zi, copiii vor crește și vor părăsi casa ta. Atunci veți fi lăsați singuri și poate veți vedea că nu mai rămâne nimic din căsnicia voastră, doar o persoană de care nu vă mai place atât de mult. Întreabă-te dacă vrei cu adevărat să se întâmple asta.

Iertați-vă

Nimeni nu este perfect. Cu toții facem greșeli. Orice relație aduce neînțelegeri și răni între parteneri. Dacă un cuplu nu se poate ierta reciproc, atunci în timp, relația se va prăbuși sub povara plângerilor acumulate.

Cum tratezi mâinile uscate și crăpate. Metode naturale

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp