Simona Ionescu / Redactor Șef

Documentarul Anthropocene: The Human Epoch în premieră în România la Flight Film Festival

Documentarul Anthropocene: The Human Epoch în premieră în România la Flight Film Festival
Ediția a 2-a a Flight Film Festival: Science, Fiction, Technology, Music programează la Timișoara, în perioada 30 august – 1 septembrie 2020, o serie de conferințe și dezbateri în jurul unor teme de actualitate din domeniile științei, ficțiunii, tehnologiei și muzicii, alături de cele mai captivante filme de cinema reunite sub aceste categorii.

Discuția pe tema Nature & Wild Life, va deschide festivalul în data de 30 august și va fi urmată de proiecția filmului White God, în regia lui Kornél Mundruczó.

Invitații conferinței sunt prof. dr. Marie-Jose Enders-Slegers, Facultatea de Psihologie Catedra de Psihologie Clinică, Secția Antrozoologie, Open Universiteit Olanda, care va interveni prin Skype, Levente Borka, medic veterinar, născut, crescut printre câini, în Târgu Mureș și prof. Andrei Mihalca, Facultatea de Medicină Veterinară, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Cluj-Napoca (USAMV CN) care va modera discuția despre fuziunea dintre medicina veterinară și cea umană și colaborarea dintre cele două comunități.

Odată cu numărul tot mai mare de animale de companie în mediul urban, a crescut și interesul pentru cercetarea (bolilor) acestora. O parte a acestor cercetări pot fi aplicate și la om. Dar și viceversa. Vom privi totodată și la relația de interdependență între om și animal și la ce înseamnă interacțiunea aceasta pentru bunăstarea oamenilor și a animalelor.

Iulius Gardens va găzdui discuțiile Nature & Wild Life  – duminică, 30 august, de la ora 20:30 – și Antropocen – luni, 31 august, de la ora 19:30.


Cu iubita gravidă „bine”, playboy-ul italian Gianluca Vacchi continuă petrecerile. Se va liniști când va schimba scutece?

Cum afectează spațiile verzi inteligența copiilor. Studiu în premieră


Povestea lui Hagen

Filmul White God, în regia lui Kornél Mundruczó este câștigătorul premiului Un Certain Regard, Cannes Film Festival 2014. Acesta spune povestea micuței  Lili (Zsófia Psotta) care are 13 ani și un câine, pe nume Hagen. Mai are și un tată (Sandor Zsótér) care nu vrea să plătească o taxă pentru câine (nefiind rasă pură, Hagen este taxat mult).

Când Hagen este abandonat, încep două drumuri. Primul, o căutare disperată: Lili își caută câinele mult-iubit. Al doilea este o ascensiune fulminantă: Hagen devine șef de haită. O haită ce va cuceri Pământul. Kornél Mundruczó redă atent și fin toate relațiile emoționale dintre adolescentă și câinele ei într-un film bizar, supra-realist și memorabil care depășește cu mult definițiile clasice.

Premieră absolută

Luni, 31 august, publicul este invitat la o seară în jurul conceptului antropocen, cu proiecția în premieră pe marele ecran în România a filmului documentar Anthropocene: The Human Epoch, regia Jennifer Baichwal, Edward Burtynsky și Nicholas de Pencier, narat de Alicia Vikander (de la ora 20:30).

Filmul este precedat de la ora 19:30, de un dialog între dr. Ștefan Dorondel, antropolog afiliat al Institutului de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române din București și al Institutului de Studii Sudest Europene și prof. dr. Călin Cotoi, profesor în cadrul Departamentului de Sociologie, Universitatea din București.

Prezentat la festivaluri internaționale ca Toronto, Sundance sau Berlinale, documentarul Anthropocene: The Human Epoch contemplă frumusețea peisajelor, ferocitatea utilajelor și o face cu un ritm de vis ciudat și premonitoriu.  Par a fi ultimele peisaje serene de dianinte de din ce în ce mai probabilul dezastru ecologic.

Flight Film Festival: Science, Fiction, Technology, Music este organizat în cadrul Flight Festival Timișoara și își propune să ofere orașului și zonei posibilitatea de a fi la curent cu cele mai captivante filme de cinema reunite sub aceste categorii și de a participa la evenimente, dezbateri și activități interactive.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre