Serghei Mizil s-a antrenat acasă pentru „furculița perfectă” ca să-i evalueze pe „Chefi la cuțite”. I-a zăpăcit cu prima amuletă
16 noiembrie 2025, episodul 1 din sezonul 16 al competiței Chefi la cuțite, difuzat de postul Antena 1. Orlando Zaharia, Richard Abou Zaki, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner s-au întâlnit în bucătărie pentru a pregăti preparate cu care să câștige prima amuletă din noul sezon.
Serghei Mizil a fost cel care a jurizat farfuriile și a împărțit punctele. Irina l-a dus într-o piață din București unde, pe o tarabă, au fost așezate operele culinare ale celor patru chefi. Juratul a ținut să precizeze din start că va juriza cum a învățat de la super-bucătarii din concurs. „Am ținut cont de gust, de plating și de cât de complicat a fost să facă preparatul chef-ul”, a spus Seghei, arătând că nu e un novice.
Chefii îi urmăreau mișcările din studio și, evident, comentau. Dincolo că stăteau cu ochii pe el ca să-i surprindă reacțiile și să-și dea seama ce-i place și ce nu.

Juratul a început cu farfuria lui Orlando Zaharia. După prima furculiță a zis că e carne de vită. I-a spus Irina Fodor că mâncă miel cu cartofi, ceapă… Iar Sergheia a mâncat, și tot a mâncat, și a mâncat… Până și Orlando era disperat că termină toată farfuria, iar pe fața lui nu se citea că o face de plăcere sau de foame.
„Mamăăă, ce bun e sosul!”
A doua farfurie a fost al lui Alexandru Sautner: mușchi de porc și puțin sos în farfurie. Serghei a gustat doar un pic-pic de carne și a exclamat: „Mamăăă, ce bun e sosul!”. Chefului i-a căzut fața.
Richard Abou Zaki a preparat mici cu muștar, cu cartofi și salată. Disperare și aici. Serghei nu a mâncat micul cu muștar! L-a mâncat gol, iar Richard și-a pus mâinile-n cap: „Micii se mănâncă cu muștar!”, a strigat în platou.
A patra farfurie a fost al lui Ștefan Popescu. El a pregătit un cotlet de porc, cu cartof copt, salată de varză și ardei copt. Serghei a mâncat din cotlet, dar nu foarte mult. A apreciat că a fost prezentat pe un fund de lemn, perfect pentru ambientul din piață.
Irina l-a adus pe Serghei Mizil în platou ca să dea verdictul
Vedeta primului episod a fost adusă în fața celor patru jurați ca să le spună cum i-a jurizat. Serghei Mizil le-a mărturisit că a făcut repetiții acasă ca să facă furculița perfectă, așa cum a văzut el că spun chefii la televizor când îi învață pe concurenți. Le-am mai spus că el e pictor și că s-a uitat la culoarea preparatelor din farfurie și în funcție de asta a și decis cui dă amuleta.
5 puncte și amuleta, Serghei le-a acordat lui Alex Sautner spunând că i-a plăcut foarte mult și preparatul, dar mai ales i-a plăcut cum era colorată farfuria.
Serghei i-a dat 4 puncte lui Orlando pentru friptura de miel, 3 puncte lui Richard pentru mici și 2 puncte lui Ștefan Popescu pentru cotlet. A și motivat de ce a acordat doar 2 puncte lui Ștefan, când l-a văzut necăjit. „Mănânc în fiecare zi cotlet de porc acasă”, așa că era sătul de preparatul ăsta.
Anunțul-surpriză făcut de Irina Fodor

„M-am gândit să vă scot prin țară!”, a fost anunțul neașteptat făcut de Irina Fodor, în timpul emisiunii. Chefii au cerut amănunte și le-au primit.
„Păi nu ați spus voi tot sezonul trecut că vreți să vizitați, să culegeți rețete? În primul rând, m-am gândit să schimbăm decorul, pentru a fi provocați de diverse locuri frumoase din țara noastră, pentru a fi inspirați să descoperiți tot felul de tradiții, ingrediente interesante cu care vom găti. Sunt convinsă că vă va plăcea acest context nou”, le-a dezvăluit Irina planurile pentru viitoarele emisiuni Chefi la cuțite.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook