Doi mari actori cheamă statul în instanță din cauza certificatului verde

Doi mari actori cheamă statul în instanță din cauza certificatului verde
Actorii Eugen Cristea şi Cristina Deleanu au decis să se războiască în instanță cu Guvernul României, Ministerul Afacerilor de Interne şi CNCAV.

Cei doi mari actori cheamă statul în instanță din cauza certificatului verde, și, mai mult decât atât, cer certificate și pentru persoanele care, din rațiuni de sănătate, nu se pot vaccina împotriva Covid-19. Actorul Eugen Cristea a declarat într-o intervenţie telefonică la România Tv că atât el, cât şi soţia sa au dat statul în judecată din cauza certificatului verde.

El a relatat că, din cauza problemelor de sănătate pe care le au, medicul de familie le-a recomandat lui şi soţiei sale să nu facă niciunul din vaccinurile împotriva coronavirusului. În acest moment, ei au rămas fără posibilitatea de a se mai putea aproviziona din momentul în care autoritățile au introdus obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în centrele comerciale şi în alte instituţii publice.

De ce s-au adresat instanței cei doi mari actori

„Am făcut o cerere prin care chemăm în judecată Guvernul României, MAI şi CNCAV. Semnalam faptul că amândoi facem parte dintr-o categorie care nu a fost încadrată nicăieri. Amânadoi avem recomandări din partea medicului de familie de a nu face vaccinul împotriva coronavirusului, din cauza unor probleme de sănătate.

Vrem să beneficiem și noi de un certificat galben sau roșu prin care să avem acces în toate locurile în care momentan nu putem intra din cauza Hotărârii de Guvern. Vrem să mai mergem și noi la spectacolele colegilor nostri, să mai intrăm din când în când să mai luăm și noi o haină, un parfum sau un deodorant.

Aceasta hotarare de guvern îi pune pe cei care sunt în situația noastră într-o situație de umilinta. Ne dorim să ne apărăm fără a încălca reguli și legi. Ceea ce am făcut noi nu înseamnă un îndemn la nesupunere, ci la așezarea pe făgașul unor linii corecte a unor oameni care au făcut mult pentru statul român”, a declarat actorul la România Tv.

Retricții impuse de certificatul verde

Conform unei HG recente, e interzis accesul persoanelor fără certificat verde în mall-uri şi instituţii publice. Doar la serviciile publice comunitare care funcţionează în mall-uri, se permite şi accesul persoanelor care au test negativ pentru Covid-19.

De asemenea, masca a devenit obligatorie inclusiv pe stradă, evenimentele private sunt interzise și se reintroduce carantina de noapte, în toată țara.

Sursa foto: Viva