Doi urși, împușcați fiindcă au evadat de la zoo și au rănit un mistreț

Doi urși, împușcați fiindcă au evadat de la zoo și au rănit un mistreț
Panică la o grădină zoologică. Doi urși au fost împușcați fără milă pentru că au atacat un mistreț. Ce zic reprezentații grădinii zoologice.

Momente de panică și decizii la limită la o grădină zoologică din Bedfordshire, Anglia. Doi urși au fost împușcați pentru că au atacat un mistreț. Albă ca Zăpada și Frumoasa din pădurea adormită pe numele lor, ursoaicele își duceau traiul liniștite în grădina zoologică din Bedfordshire. Moartea lor a stârnit un val de critici în mediul online, căci cele două ursoaice au fost împușcate, nu tranchilizate, așa cum este ideal în astfel de cazuri. 

Practic, Albă ca Zăpada și Frumoasa din pădurea adormită au profitat de un copac căzut în cușca lor și au evadat. Au ajuns astfel într-o altă cușcă, unde se afla un mistreț și l-au atacat pe acesta. Deși într-adevăr era ideal ca cele două ursoaice să fie tranchilizate, angajații au fost nevoiți să ia o decizie radicală, pentru a proteja viața mistrețului precum și a altor animale, sau chiar oameni. 

Doi urși împușcați fiindcă au evadat de la zoo și au rănit un mistreț. Ce zice grădina zoologică

Malcolm Fitzpatrick, șeful grădinii zoologice, a declarat că a fost „o zi supărătoare și dificilă”, dar că decizia a fost luată pentru a proteja „angajații, clienții și pe celelalte animale”. Mai exact, acesta spune că echipa de intervenție a ajuns imediat la locul în care urșii atacau mistrețul. „Urșii bruni sunt prădători puternici și periculoși și, în câteva minute, echipa noastră de intervenție de urgență s-a aflat la locul incidentului și a luat decizia rapidă de eutanasiere a urșilor bruni”.

Despre decizia de a nu încerca tranchilizarea ursoaicelor, Fitzpatrick a declarat că acest lucru nu ar fi fost posibil fără a risca siguranța celorlalți. „Din păcate, tranchilizantele pot dura mult timp pentru a-și face efectul, mai ales când adrenalina trece prin acești prădători mari și periculoși. Asta înseamnă că personalul nostru și alte animale de la grădina zoologică ar fi fost expuse unui risc ridicat. Prin urmare, a trebuit să luăm decizia de a continua rapid eutanasierea.” 

Fitzpatrick a mai declarat de asemenea că mistrețul este bine și a fost îngrijit de către medicii veterinari. Nu se știe dacă grădina zoologică era deschisă publicului la momentul incidentului. 

Foto: DailyMail

Andreea Bălan îl ține la distanță pe Tiberiu Argint. Un alt bărbat e motivul

Recomandarile noastre