Byrd, în vârstă de 70 de ani, a fost ucis sâmbătă noapte. Poliţia a fost alertată cu privire la o persoană rănită.  Sâmbătă, în urma unui apel primit din partea unei persoane rănite, polițiștii au ajuns de urgență la o locuință din sud-vestul Atlantei. După ce au ajuns la fața locului oamenii legii au descoperit  cadavrul actorului Thomas Jefferson Byrd.

Medicii chemaţi la faţa locului l-au identificat pe actor şi au pronunţat decesul cauzat de mai multe răni în spate provocate de o armă de foc. Departamentul de poliţie din Atlanta a transmis că investigaţia continuă, fiind deschisă o anchetă menită să elucideze cauza atentatului.

În ce filme a jucat Byrd

Byrd a jucat în mai multe filme ale lui Lee, între care „Clockers”, „Get on the Bus”, „Bamboozled”, „Chi-Raq”, „Red Hook Summer”, „Girl 6” şi „Da Sweet Blood of Jesus”. El a jucat şi în „Brooklyn’s Finest” al lui Antoine Fuqua, în filmul biografic „Ray” şi în „Set It Off” al lui F. Gary Gray.

Decesul cunoscutului actor a fost anunțat, duminică, chiar de Lee, care a scris pe Instagram:

„Sunt atât de trist să anunţ decesul tragic al fratelui nostru iubit Thomas Jefferson Byrd, noaptea trecută, în Atlanta, Georgia”. „Tom a fost omul meu”, a mai scris Spike Lee, pe rețele sociale. „Condoleanțe familiei sale. Odihnește-te în pace, frate Byrd”, a mai spus controversatul regizor, cunoscut pentru filmele sale care abordează teme sensibile precum rasismul din America.

Acesta e devastat de decesul prietenului și colaboratorului său. A făcut mai multe postări pe social media, în care își arată regretul profund pentru cele întâmplate.

Sursa foto: Instagram

Ce s-a întâmplat cu Nicolae Furdui Iancu? A dispărut fără urmă din luna martie

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri