Doliu în fotbalul românesc. S-a stins la 40 de ani

Doliu în fotbalul românesc. S-a stins la 40 de ani
Momente grele pentru fotbaliști și suporteri, o vedetă a sportului cu balonul rotund a trecut la cele veșnice la numai 40 de ani.

Fostul fotbalist Florin Hidișan, care se confrunta de mai bine de un an cu un cancer sever la stomac, s-a stins din viață la vârsta de doar 40 de ani. Fostul mijlocaş care a îmbrăcat şi tricoul echipei UTA a făcut față din ce în ce mai greu chimioterapiei. Boala l-a măcinat încet, fără să îi dea șanse de vindecare. Potrivit GSP, în ultimele momente ale vieții lui, spun apropiații, ajunsese umbra celui care a fost cândva, cântărind doar 43 de kilograme, iar în cele din urmă, corpul i-a cedat.

Născut la Râmnicu Vâlcea, Florin Hidişan a jucat, de-a lungul carierei sale, 107 meciuri în Liga I şi a reuşit 7 goluri, iar în eşalonul secund a jucat 110 partide şi a înscris de 8 ori. El a fost mijlocaş pe teren. A jucat pentru Industria Sârmei Câmpia Turzii, Internațional Pitești, FC Argeș, CS Otopeni, FC Brașov, UTA, Pandurii Târgu Jiu și Universitatea Cluj.

Cel mai trist este că spera să ajungă în SUA pentru tratament, însă costurile necesare erau atât de mari încât nu și le-a permis. Apelurile umanitare în cadrul campaniei „Inima Sportului”, inițiată de GSP au făcut să se strângă suma de 20.000 de euro, însă aceasta era mai mult decât insuficientă.

Foștii colegi s-au implicat în demers, dar nu l-au putut ajuta

În vara anului trecut, fostul fotbalist și actualul impresar Bogdan Apostu lansa un apel umanitar pe pagina principală de Facebook, în care oferea o modalitate de a-l ajuta pe Hidișan cu donații.

„Luptă, Piticule! Noi suntem lângă tine! N-am să stau să adun anii de când îl cunosc. Adun orele de când am aflat și refuz să cred că piticul e atât de încercat de viață. N-am să stau s-o lungesc pentru că nu-i timp de pierdut. Cu toții îl cunoaștem pe Florin Hidișan. Toți i-am admirat golurile, pasele și driblingurile. Tremur când scriu aici, cum cred că a tremurat și bara din Ghencea până la demolare la șutul lui de la jumătatea terenului. Atunci era o finală pentru Steaua, azi Hidi își trăiește propria finală.

Recent a fost diagnosticat cu “Formațiune tumorala exulcerata pe curbura stomacală. Metastaze”. N-aș cunoaște să vă dau multe detalii. Știu doar că Florin are nevoie de noi. Iar lumea fotbalului, din care el face parte, a fost mereu receptivă când i s-a cerut ajutorul.

N-o face piticul, o fac eu pentru el. Haideți să ajutăm un frate, de doar 39 de ani, ce are viața înainte. Oricine vede acest mesaj, poate ajuta cu un share, cu un tag, cu o sumă de bani, oricât de mică, cu un tricou sau o pereche de mănuși. Toate vor fi scoase la licitație aici, iar banii vor ajunge la Florin, pentru că are atâta nevoie de ei. Haideți toți în echipa piticului pentru finală. (…)”, a scris Apostu, pe Facebook.

Sursa foto: fanatik.ro