Actorul scoțian, supranumit odată „cel mai frumos om din Marea Britanie”, a jucat rolul unui locotenent de zbor J V Hoppy Hopgood în filmul de război din 1955. Fraser a apărut, de asemenea, alături de Alec Guinness în Tunes Of Glory în 1960 și de Peter Sellers în The Waltz of the Toreadors în 1962.

Ce a declarat partenerul său de viață

Vedeta a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu un an, dar a decis să nu facă chimioterapie. A murit sâmbătă, alături de partenerul său Rodney Pienaar, în vârstă de 68 de ani.

„A avut carcinom esofagian de peste un an și a refuzat să primească chimioterapie. Era o problemă de vârstă, nu a fumat niciodată. A fost în spitalul Chelsea și Westminster până acum două săptămâni, apoi a revenit acasă. Ar fi fost oribil dacă ar fi murit în spital, dar din fericire a fost acasă în ultima sa săptămână. L-am găsit sâmbătă dimineață și părea foarte liniștit în patul lui. Fusese bolnav, dar nu suferise de Covid. A spus mereu că a avut o viață minunată ca actor și că i-a plăcut să călătorească prin lume. Ne-am întâlnit în Cape Town și am ajuns să fiu partenerul său timp de 42 de ani. Va fi incinerat, dar sperăm că anul viitor prietenii săi se vor putea uni pentru a-i sărbători viața și pentru a avea un memorial adecvat. Scrisese câteva romane și continua să scrie în ultimele sale zile. Îi plăcea, de asemenea, să participe la un teatru local”, a spus partenerul lui John.

Viața și cariera lui John Fraser

Fraser s-a născut într-o proprietate a consiliului din Glasgow, afectată de sărăcie, în 1931. Primul său rol a fost în 1947, dar cariera sa a fost pusă în stand by în timp ce a finalizat serviciul național ca locotenent al Corpului Regal al Semnalelor cu Armata britanică a Rinului.

După ce s-a încheiat serviciul, Fraser s-a întors la actorie și a jucat un rol într-o adaptare la televiziunea BBC a filmului Răpit de Robert Louis Stevenson în 1951. A devenit un nume cunoscut la vârsta de 20 de ani cu The Dam Busters înainte de a apărea în Touch and Go cu Jack Hawkins în 1955.

Dar, în calitate de tânăr actor gay, Fraser s-a ferit de lumina reflectoarelor, deoarece homosexualitatea era ilegală la acea vreme. Și în 1958, în timp ce filma The Wind Canot Read, s-a luptat cu actorul Ronald Lewis, care a făcut comentarii despre sexualitatea sa. El a mai spus că a refuzat să trăiască într-o minciună atunci când un producător american a promis că îi va intensifica cariera. Fraser a jucat în mai mult de 20 de filme de-a lungul carierei sale, inclusiv Doctor In Clover alături de Fenella Fielding.

El a fost nominalizat pentru cel mai bun actor la BAFTA pentru rolul din The Trials of Oscar Wilde în 1960. S-a mutat în Buckinghamshire împreună cu partenerul său George și s-a bucurat de o viață amoroasă plină de culoare, inclusiv o aventură de șase săptămâni cu vedeta de balet sovietic Rudolf Nureyev.

COVID-19 poate afecta creierul și mintea. Unul din cinci bolnavi o iau razna

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri