Un actor iubit de la Hollywood ne-a părăsit. A avut peste 150 de roluri în filme precum „Superman”, „All the President’s Men”, „Rudy” și „Back to School”.

Doliu în lumea lui „Superman”. A murit unul dintre actorii foarte cunoscuți

Un actor iubit de la Hollywood a murit în somn. Duminică 13 iunie, la 83 de ani, scrie evz.ro. Cariera actorului Ned Beatty s-a întins pe mai mult de patru decenii. A avut peste 150 de roluri în filme precum „Superman”, „All the President’s Men”, „Rudy” și „Back to School”. Familia sa a declarat că a murit în casa sa din Los Angeles, înconjurat de familie, dar nu a oferit alte detalii despre cauza morții.

Celebrul actor era poreclit „Rețea”, deoarece una dintre cele mai notabile interpretări ale actorului a fost celebrul film Rețeaua din 1976. Pentru acest  rol a obținut o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. De asemenea, a avut o apariție notabilă cu rolul lui Otis în versiunea din 1978 a lui Superman și a continuării sale din 1980.

Alte roluri includ Deliverance, Friendly Fire, All the President’s Men, Back to School, Nashville și Captain America. De asemenea, a avut câteva roluri de interpretare vocală, inclusiv în rolul ursului rău Lotso din Toy Story 3.

Cine a fost Ned Beatty

Născut la 6 iulie 1937, în Louisville, Ky., Beatty a petrecut prima parte a carierei sale de actorie în teatrul regional. Într-un interviu din 2003, el a declarat pentru The Times că a avut în medie 13-15 spectacole pe an pe scenă la începutul carierei sale și a petrecut până la 300 de zile de spectacole.

A început să joace în teatru în 1957 și a avut mai multe roluri proeminente înainte de a obține primul său contract major de film cu Deliverance în 1972. Filmul în care a jucat și Burt Reynolds, Jon Voight și Ronnie Cox, i-a adus notorietate.

În 2003, s-a întors la Broadway pentru a juca Big Daddy în renașterea lui Cat on a Hot Tin Roof și apoi a petrecut mai mult de un an în turnee cu Showboat. Beatty a fost căsătorit de patru ori și are opt copii, scrie thesun.


John Wayne, o legendă a vestului american. Viața în afara ecranului

Gregory Peck a jucat cu cele mai mari staruri ale Hollywood

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp