Profeția care i-a arătat viitorul tragic primei femei care a fost supermodel la Hollywood

Profeția care i-a arătat viitorul tragic primei femei care a fost supermodel la Hollywood
Înainte ca Marlene Dietrich, Vivien Leigh, Joan Crawford, sau Coco Chanel să devină simboluri ale frumuseții, a existat Audrey Munson, o femeie a cărei frumusețe a fermecat mulți artiști. Aceasta este povestea primei femei care a fost supermodel la Hollywood.

Istoria a reținut multe dintre doamnele secolului 20, care au devenit simboluri. Dar a existat de fapt o femeie care a venit înaintea lor, care este considerată „primul supermodel din America”. Cu toate acestea, în ciuda succesului uriaș de care s-a bucurat la începutul secolului al XX-lea, mulți încă nu știu numele ei. 

Bărbatul care i-a schimbat viața lui Audrey Munson 

femei supermodel

Audrey Munson s-a născut în 1891. Părinții ei au divorțat când era mică, iar după aceea ea și mama ei s-au mutat la New York.

După cum a spus chiar Munson, cariera ei a început din întâmplare. Când avea 15 ani, ea și mama ei mergeau pe Broadway, iar un bărbat a observat-o. El a întrebat-o pe Audrey dacă este model și dacă poate să-i facă poze. S-a dovedit că a atras atenția celebrului fotograf Felix Benedict Herzog. Mai târziu, el a prezentat-o ​​și prietenilor săi din lumea artei, printre care se numărau mulți sculptori.

Mama lui Audrey a văzut, de asemenea, cât de frumoasă era fiica ei și potențialul pe care îl avea, așa că a împins-o spre teatru. În 1908, Munson a debutat pe scenă ca membru al Dancin ‘Dolls de Gerald Hampton la Rocky Point Amusement Park.

Povestea primei femei „supermodel” de la Hollywood

femei supermodel

Audrey a fost model pentru multe sculpturi și monumente civice din New York, precum și monede americane. Memoria, Manhattan și Spiritul vieții sunt câteva dintre sculpturile situate în New York. Deoarece cea mai mare parte a artei care o prezenta era localizată acolo, a fost poreclită „Miss Manhattan”. La acea vreme, era considerată idealul frumuseții feminine. A devenit faimoasă pentru proporțiile sale „grecești”, iar oamenii chiar i-au spus „Venus varianta americană”. 

În 1915, Munson și-a început cariera de actriță. A jucat în 4 filme: Inspiration, Purity, The Girl o ’Dreams și Heedless Moths. De asemenea, a fost prima femeie care a apărut fără modificări într-un film. „Ceea ce este imodestia altor femei a fost virtutea mea – dorința mea ca lumea să privească silueta mea fără ornamente”, a spus ea. Ziarele locale au numit-o „întruchiparea transcendentă a harului și frumuseții feminine”.

Unii oameni o văd chiar ca o proto-feministă. Ea a refuzat să poarte corsete și tocuri înalte, spunând că hainele femeilor ar trebui să fie practice și naturale.

Vizita studiouri și cerea singură să lucreze 

Unul dintre motivele pentru care Munson a devenit atât de cunoscută a fost etica muncii sale. De exemplu, ea vizita diferite studiouri și cerea de lucru.

Un alt motiv este că nu a cerut să fie plătită foarte mult, chiar dacă slujba a fost grea. Trebuia să rămână nemișcată perioade lungi de timp, ținând o anumită poziție și arătând grațioasă și moale în același timp. „Este într-adevăr greu. Dacă nervii unei fete nu sunt într-o stare excelentă și mușchii ei nu sunt puternici și pregătiți pentru un astfel de test, ea devine un fel de model oscilant, iar artistul nu poate lucra ”, a spus ea.

Profeția care i-a arătat viitorul tragic 

Când Audrey era o fetiță de doar 5 ani, o prezicătoare i-a citit în palmă. Ea a spus: „Vei fi iubită și celebră. Dar când vei crede că fericirea este a ta, fructele sale de la Marea Moartă se vor transforma în cenușă în gura ta. ” Și acea profeție a bântuit-o pe Munson pentru toată viața.

Oportunitățile de actorie au venit și au plecat, iar ea a fost, de asemenea, implicată într-un scandal care i-a deteriorat și mai mult cariera și i-a făcut imposibilă găsirea unui loc de muncă. În afară de asta, vremurile se schimbau, iar idealurile de frumusețe s-au schimbat odată cu ele. Drept urmare, a trebuit să înceapă să lucreze ca și chelneriță și să se bazeze și pe sprijinul financiar al mamei sale, care vindea ustensile de bucătărie din ușă în ușă.

Toate acestea au afectat negativ sănătatea mintală a lui Audrey. Aceasta s-a înrăutățit atât de mult încât mama ei a cerut să fie plasată într-un azil de nebuni. La acel moment avea doar 40 de ani și și-a petrecut restul vieții acolo, până a murit la vârsta de 104 ani în 1996. 

Foto: Facebook

Misterul unui topor vechi de 4000 de ani, dispărut fără urmă. S-a întâmplat în Argeș

Recomandarile noastre