Doliu în lumea scenei. O mare vedetă a plecat la îngeri

Doliu în lumea scenei. O mare vedetă a plecat la îngeri
Marele actor Alexandru Lulescu a părăsit, vineri, această lume, și a plecat la îngeri. „Tata Lulu”, cum îi spuneau cunoscuții, avea 90 de ani.

Alexandru Lulescu a fost un actor român, care a jucat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. A format un cuplu de comedie cu actorul Nicu Constantin. Vestea morții acestuia a fost anunțată de un apropiat al acestuia, preotul Emil Nedelea Cărămizaru.

După cum mărturisește acesta, îi era prieten și duhovnic maestrului. Parcă anticipând sfârșitul, cu o zi înainte, a făcut cele creștinești, s-a rugat și s-a împărtășit.

Mesajul preotului care i-a fost duhovnic actorului Alexandru Lulescu

„Astăzi, dimineață la ora 6 m-a sunat la telefon, Doamna Maria Lulescu, să-mi spună că a plecat dintre noi maestrul Alexandru Lulescu. A rânduit Bunul Dumnezeu, ca ieri, 16 Iunie, să-i dau Sfânta și Dumnezeiasca Împărtășanie, venerabilului meu prieten și fiu duhovnicesc, marele actor, Alexandru Lulescu. Despre un asemenea om, ca maestrul Lulescu, pot vorbi ore întregi, la superlativ!

“Tata Lulu” așa cum îi spuneam, avea sufletul poleit cu aur, zâmbetul de-a pururi pe buze, iar chipul plin de bunătate… Talentat, înțelept și iubitor de oameni, avea grijă, întotdeauna, de cel puțin de două ori pe săptămână, să mă sune, să mă întrebe de vorbă: “Părințelul meu drag, ce mai faci?”, și să-și exprime bucuria de a mă auzi, spunându-mi că aceasta îi umple inima de bucurie…
L-am cunoscut cu mult timp în urmă, în preajma unor iluștri prieteni, ca Aristide Buhoiu, Ion Dolănescu, Grigore Vieru și mulți alții…

L-am iubit ca pe un tată, iar acum la vremea unei temporare despărțiri, îi promit lui Tata Lulu că nu o să-l uit niciodată și că va fi de-a pururi în smeritele mele rugăciuni.
Iubea Biserica și slujirea preoțească, adeseori, împreună cu familia, venea la biserica voievodală Sfântul Gheorghe-Nou, participând la Sfintele Liturghii, cu o bucurie greu de arătat în cuvinte… Drum bun spre Împărăția lui Dumnezeu, Tata Lulu, suflet frumos și plin de lumină!”, a scris preotul pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook