Doliu în sport. Un mare antrenor din Liga I a murit

Doliu în sport. Un mare antrenor din Liga I a murit
Antrenorul care a salvat Poli Timișoara de la retrogradare și fost tehnician  al echipei de fotbal UTA, Ionuţ Popa a murit, joi, 25 iunie 2020, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, unde fusese internat din 10 iunie, în urma unor probleme cardiace.

Tehnicianul arădean, în vârstă de 67 de ani, a murit la secția ATI, unde ajunsese internat, în comă. Joi dimineață a intrat în  stop cardiorespirator și nu a mai putut fi resuscitat.

Ionuţ Popa s-a născut la Săvârşin, judeţul Arad, la 17 aprilie 1953. El a început să joace fotbal la Poli Timişoara, dar nu a intrat pe teren pentru alb-violeţi. De-a lungul carierei de jucător, a evoluat la Unirea Sânnicolau Mare, Unirea Brăila, Tricotaje Ineu și la Aurul Brad, înainte de a trece la antrenorat.

Începând cu anul 2000 a stat pe banca tehnică. El a antrenat în două mandate echipa UTA, mai întâi între 2000 – 2002 și apoi între 2009 – 2010. A mai avut două mandate de antrenor la Politehnica Iași, dar a antrenat și CS Mioveni, Şoimii Pîncota şi ACS Poli Timişoara. La Naţional Sebiş a deținut funcția de director tehnic.

Una din marile lui reușite a fost cu Poli Timișoara, echipă pe care a antrenat-o între 2016 – 2018, reușind, în sezonul 2016 – 2017 să o salveze de la retrogradare, deşi începuse competiţia de la -14 puncte. Poli a ajuns sub comanda lui Ionuț Popa în finala Cupei Ligii şi semifinala Cupei României. În februarie 2018 a demisionat, iar o lună mai târziu a fost numit în funcţia de director tehnic al echipei UTA Arad.