Doliu la celebrul restaurant Le Gavroche. Un alt membru al dinastiei Roux s-a stins din viață

Doliu la celebrul restaurant Le Gavroche. Un alt membru al dinastiei Roux s-a stins din viață
Alături de fratele lui răposat Michel, a deschis Le Gavroche la Londra. A fost primul restaurant din Marea Britanie care a primit o stea Michelin. Familia a anunțat cu durere în suflet că îndrăgitul bucătar Albert Roux s-a stins din viață.

Un membru al dinastiei culinare Roux s-a stins din viață, după o luptă grea și lungă cu boala. Chef Albert Roux avea vârsta de 85 de ani. Vestea tristă a fost anunțată de familia familia acestuia.

„Familia Roux anunță cu tristețe decesul lui Albert Roux, care o ducea rău de ceva vreme. El s-a stins la vârsta de 85 de ani, pe data de 4 ianuarie 2021. Albert este creditat, împreună cu răposatul său frate. Michel Roux, cu lansarea revoluției culinare londoneze prin deschiderea Le Gavroche din 1967. Familia Roux vă solicită respectarea intimității în aceste momente grele”, a declarat familia faimosului bucătar.

Le Gavroche, primul restaurant cu stea Michelin din Marea Britanie

Le Gavroche, cunoscut pentru clasicul său preparat din bucătăria franceză, a fost primul restaurant din Marea Britanie care a câștigat una, apoi două și apoi trei stele Michelin. Fratele lui Roux, Michel, a murit anul trecut la vârsta de 78 de ani. Acesta suferea de fibroză pulmonară idiopatică.

Născut în regiunea Saône-et-Loire din Franța pe data de 8 octombrie 1935, Albert Roux a început să se antreneze ca ucenic de patiser la vârsta de doar 14 ani, urmând să ocupe mai multe posturi în bucătărie. După ce a servit pe post de militar în Algeria, Roux a lucrat ca bucătar la ambasada britanică de la Paris, unde a petrecut doi ani înainte de a pleca în Marea Britanie.

În aprilie 1967, Albert și Michel au deschis Le Gavroche în Chelsea, având doar 3.000 de lire sterline. Ei au fost nevoiți să împrumute restul fondurilor necesare deschiderii restaurantului.

Albert Roux a fost, de asemenea, cunoscut pentru bursa Roux, o competiție anuală de bucătari fondată în 1982 alături de Michel, pentru a permite unei noi generații de bucătari din Marea Britanie să se antreneze în unele dintre cele mai mari restaurante din lume.

Urmașul lui Albert Roux și moștenirea Le Gavroche

În 1988, fiul lui Albert, Michel Roux Jr, s-a alăturat în echipa Le Gavroche și, de-a lungul anilor, a preluat conducerea de zi cu zi a restaurantului. Acum este patronul locației.

„A fost un mentor pentru atât de mulți oameni din industria aceasta și o adevărată inspirație pentru bucătarii în devenire, inclusiv pentru mine”, a declarat Michel Roux Jr, fiul bucătarului.

Bucătari celebri precum Gordon Ramsay, Marco Pierre White, Pierre Koffmann și Marcus Wareing au trecut prin bucătăria La Gavroche de-a lungul timpului.

În afara bucătăriei, Roux era un pescar vesel și se bucura de excursii în Highlands, unde familia sa conduce un mic grup de restaurante Chez Roux, în mai multe hoteluri.

Nu cântați în baie?! Nu e bine!  Iată de ce trebuie urgent să începeți să o faceți!

Recomandarile noastre