Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu cântați în baie?! Nu e bine!  Iată de ce trebuie urgent să începeți să o faceți!

Nu cântați în baie?! Nu e bine!  Iată de ce trebuie urgent să începeți să o faceți!
Cântatul în baie ar trebui să devină un obicei pentru toți oamenii. Cercetătorii au stabilit de ce e benefic acest lucru. E uimitor.

Cercetări recente efectuate în Australia au arătat că una din cinci persoane cântă sub duș. Unii cred că sunt atât de convinși de talentul lor încât ar putea să câștige o competiție televizată. Ideea e că, indiferent de talent, există beneficii majore pe care le aduce acest obicei.

Poate că în timp ce fredonezi melodia preferată la baie îi enervezi pe ceilalți membri ai familiei sau pe vecini. Nu băga în seamă asta. Cântatul în baie are beneficii extraordinare pentru mintea și corpul tău. O spun specialiștii. Cercetătorii arată că mini-concertele date solo la duș au un efect calmant și ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Totodată, reduc cortizolul, hormonul care crește tensiunea arteriale și crește glicemia. Un nivel ridicat de cortizol poate duce la inflamații în corp, stres, accidente vasculare cerebrale și diabet de tip II.

În plus, cântatul la duș ajută să lupți împotriva virușilor, susțin oamenii de știință. Acest obicei crește imunoglobina A care ne protejează împotriva infecțiilor.

Studiul suedezilor

Și oamenii de știință suedezi au cercetat fenomenul și au ajuns la concluzii similare. Cântatul la duș are un efect calmant și poate încetini ritmul cardiac. De asemenea, îți ajută organismul să elibereze oxitocină care îmbunătățește starea de spirit și combate anxietatea.

Cântatul la duș poate preveni apariția depresiei și oferă același sentiment pe care îl ai atunci când îi îmbrățișezi pe cineva drag. Sănătatea fizică și cea mentală sunt conectate. Cântatul calmează,  te poate ajuta să faci față durerii. Cântatul îmbunătățește, de asemenea, tensiunea musculară și îți ajută corpul să elibereze endorfine și să amelioreze senzațiile neplăcute.

Sursa foto: Instagram

Unde vă puteți testa rapid dacă aveți COVID-19. Raportarea devine obligatorie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre