Dorin Anastasiu, un ”prinț” al muzicii. Fiul său, preot, îi va fi alături la înmormântarea de marți

Dorin Anastasiu, un ”prinț” al muzicii. Fiul său, preot, îi va fi alături la înmormântarea de marți
Interpretul de muzică ușoară Dorin Anastasiu s-a stins la 78 de ani. „Prinţul”, cum era supranumit, şi-a dorit în ultimii ani să-şi adune cântecele pe un album. Nu a mai apucat să își vadă visul împlinit.

Dorin Anastasiu era comparat cu Julio Iglesias. A fost admirat încă de la începutul carierei pentru șarmul și talentul său. A făcut parte din Generația de Aur a muzicii din România și uitat, pe nedrept, după 1990.

Dorin Anastasiu, un ”prinț” al muzicii

Dorin Anastasiu a fost un cântăreț de top până în 1990. A fost brusc ”uitat”. Din când în când, mai era invitat la evenimente de foști colegi. Ultima sa apariţie a sa în public a fost la lansarea unui album al lui Cornel Constantiniu, în 2019. Atunci și-a propus să facă exact la fel: un album cu cele mai bune piese ale sale.

„Îşi dorea cu ardoare să lanseze acest album cu piesele sale, să adune poate într-un dublu CD melodii de care multă lume nu îşi mai aducea aminte. De aceea şi venea la evenimentele organizate de Paul Stîngă şi pe care le prezenta Octavian Ursulescu. Dar a venit pandemia şi nu a mai apucat să facă nimic deşi îşi dorea foarte mult”, spune un apropiat citat de click.ro.

„Un prinţ a fost Dorin…Un Prinţ în apariţie, în atitudine, în cântec”, a scris îndurerară Angela Similea, alături de care a câştigat, acum mai bine de 50 de ani, trofeul „Cerbul de Argint“.

Fiul său, preot, îi va fi alături la înmormântarea de marți

Dorin Anastasiu a povestit, în 2019, planurile sale. “Am văzut cum tinerii încă mai ascultă muzică veche şi o cântă. Mă pregătesc să lansez anul viitor cu cei de la Casa de discuri «EuroStar» un album cu cele mai frumoase şi mai bune melodii din repertoriu. Suntem în faza de proiect, momentan. Încercăm să reînviem vremurile apuse cu muzica noastră, cu piesele care odinioară au fost şlagăre”, povestea el.

Nu a mai apucat. Poate o vor face copiii lui sau soţia, Doina Anastasiu, regizor al unor spectacole şi emsiuni de televiziune.

Dorin Anastasiu va fi condus pe ultimul drum marţi, 21 septembrie, potrivit anunţului făcut de familia îndurerată. El a fost depus la Paraclisul cimitirului Sfânta Vineri.

Dorin Anastasiu avea doi copii, Raluca şi Virgil Alexandru. Fiica i-a moştenit talentul muzical, debutând în ”Şcoala Vedetelor”. Apoi a plecat în Anglia, unde cântă ca solistă. Fiul este medic stomatolog, dar şi preot, în Râmnicu-Vâlcea.

“El are un cabinet de stomatologie şi, pentru că a fost plăcut de cei din jur când vorbea, i s-a propus să se facă preot. A făcut şi Facultatea de Teologie din Sibiu, şi a fost făcut diacon şi preot. Este căsătorit şi are o fiică, Maria, studentă la Stomatologie”, declara, pentru Click!, Dorin Anastasiu, în urmă cu trei ani.