Confrom New York Times, cele două asistente medicale din Long Island sunt acuzate că au falsificat certificate de vaccinare COVID-19. În urma favorurilor, cele două au încasat peste 1,5 milioane de dolari. Asta, pentru că ele au stabilit prețuri diferențiate pentru adulți și copii.
Este vorba de proprietara clinicii Wild Child Pediatric Healthcare din Amityville, Julie DeVuono, şi angajata sa, Marissa Urraro, au fost puse sub acuzare vineri pentru fals în acte. Avocatul lui Urraro, Michael Alber, a sfătuit populaţia să nu creadă deocamdată informaţiile apărute, mai ales că Marissa este o asistentă medicală respectată.
„Aşteptăm cu nerăbdare să evidenţiem impedimentele şi defectele legale ale anchetei. Sperăm ca o acuzaţie să nu umbrească definitiv munca bună pe care domnişoara Urraro a făcut-o pentru copii şi adulţi în domeniul medical”, a declarat el sâmbătă.
Procurorul districtual din comitatul Suffolk, Raymond Tierney, a susține însă că Julie DeVuono şi Marissa Urraro au furnizat doritorilor certificate de vaccinare false, iar în urma „serviciilor” au cerut și încasat câte 220 de dolari pentru adulţi şi câte 85 de dolari pentru copii. După ce ar fi efectuat „vaccinări la chiuvetă”, cele două asistente medicale ar fi introdus informaţiile false în baza de date de imunizare a statului, a mai explicat procurorul districtual.
Ce sumă de bani au găsit polițiștii la percheziții
În acest weekend, ofiţerii de poliţie au percheziţionat locuinţa lui DeVuono. Cu această ocazie, ei au găsit mare parte din bani. Potrivit polițiștilor, au fost confiscate aproximativ 900.000 de dolari în numerar şi un registru care arată profituri de peste 1,5 milioane de dolari. Polițiștii au fost siderați numârând banii. Cadrele medicale s-ar fi apucat de „afacere” abia în noiembrie 2021, ceea ce face și mai halucinantă suma de bani strânsă în doar două luni și o săptămână.
„În calitate de asistente medicale, aceste două persoane ar trebui să înțeleagă importanța certificatelor de vaccinare legitime, cu toții lucrăm împreună pentru a proteja sănătatea publică”, a spus comisarul de poliție Rodney Harrison.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook