Teatrul Nottara reia spectacolele la sediu sâmbătă, 17 septembrie cu avanpremiera spectacolului „Lecţia” de Eugen Ionescu, în regia lui Felix Alexa.

Spectacolul, care se va juca la sala George Constantin, de la ora 20,00, îi are în distribuţie pe Gabriel Răuţă, Cristina Juncu, Catrinel Dumitrescu, iar scenografia îi aparţine Carmencitei Brojboiu.

Eugen Ionescu a scris „Lecţia” în iunie 1950, iar prima montare a piesei a avut premiera anul următor, în februarie, la Theâtre de Poche. În 1953, a fost reluată la Theâtre de la Huchette, împreună cu „Cântăreaţa cheală”, în regia lui Nicolas Bataille, spectacolele înregistrând un mare succes. Au urmat montări în Anglia, Statele Unite, Japonia, aceasta fiind una dintre cele mai jucate piese ale lui Ionescu.

Prima avanpremieră după redeschiderea sălilor de spectacole

Spectacolul „Incognito” de Nick Payne, în regia Zsuzsannei Kovacs, va fi prezentat în avanpremieră joi, de la ora 20,00, în Sala Atelier a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti. În conformitate cu noile reglementări formulate de către autorităţi, spectacolul se va juca în fața unui public care va însuma doar 30% din capacitatea Sălii Atelier.

Din distribuţie fac parte actorii Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea, Lari Giorgescu. Spectacolul este prezentat în cadrul programului „Uşi deschise pentru toţi”.

Toate evenimentele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile impuse pentru respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19, mai precizează organizatorii.

Sursa foto: nottara.ro, TNB / Facebook

Delia, forțată de fani să ia o decizie radicală. A luat-o!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri