Dr. Mihail Pautov dezvăluie un secret pe care doar medicii îl știau: degetul inelar arată starea de sănătate a oamenilor

Dr. Mihail Pautov dezvăluie un secret pe care doar medicii îl știau: degetul inelar arată starea de sănătate a oamenilor
Celebru la televiziune și pe Instagram, dr. Mihail Pautov de la MediCool e medic specialist în chirurgie generală.  El și și-a propus să aducă mai aproape oamenii de cei care profesează în domeniul său de activitate. Dar și să le explice, pe lângă temele fierbinți ale momentului, o serie de aspecte ce țin de sănătatea fiecăruia.

Într-o postare recentă pe Instagram, cunoscutul chirurg Mihail Pautov explică modul simplu în care femeile și bărbații își pot da seama dacă sunt predispuși la două maladii serioase și cu efecte imediate asupra calității vieții lor. El a abordat subiectul osteoartritei și al cancerului de prostată. Medicul explică faptul că există indicii clare și simple atunci când  femeile și bărbații sunt predispuși la aceste boli.

Ce spune medicul Pautov despre riscul de osteoartrită și cancer de prostată

„Dacă ai degetul inelar mai lung decât degetul tău arătător ai un risc de două ori mai mare de a face osteoartrită, dacă ești femeie, și un risc de o treime mai mare de a face cancer de prostată, dacă ești bărbat. Asta s-a constatat într-un studiu publicat în 2008 și realizat pe un număr de 2.000 de persoane. S-a dovedit că atunci când ești expus la mai mult testosteron în viața ta intrauterină, degetul tău inelar o să crească mai mult decât decât indexul tău.

Pe deoparte există și avantaje. Oamenii care au degetul inelar mai lung decât indexul au o putere atletică mai mare și o putere sexuală mai mare. Nu știu exact la ce se referă asta dar probabil că au un libido mai crescut”, a explicat vedeta de la MediCool.

„Osteoartrita este practic tocirea cartilajului dintre oase și atunci oasele încep să se frece unul de altul fără să aibă o lubrifiere sau protecție între ele. Osteoartrita de regulă afectează degetele, mâinile, coatele și genunchii”, a mai explicat chirurgul Mihail Pautov.

Acesta a realizat și un video explicativ din care oricine înțelege foarte simplu și clar la ce trebuie să se uite. Dacă vă regăsiți între cei cu inelarul mai lung decât indexul, ați face bine să vizitați medicul și să faceți investigații periodice, preventive, pentru  depista din timp dacă apar probleme de sănătate în viața dumneavoastră.