Celebru la televiziune și pe Instagram, dr. Mihail Pautov de la MediCool e medic specialist în chirurgie generală. El și și-a propus să aducă mai aproape oamenii de cei care profesează în domeniul său de activitate. Dar și să le explice temele fierbinți ale momentului.
Dr. Mihail Pautov a lansat în mediul online câteva idei despre vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5 – 11 ani. Postarea sa este un instrument util pentru părinții indeciși. Parcurgând postarea specialistului, părinții vor descoperi avantajele pe care le aduce vaccinarea în rândul copiilor, dar și concluziile celui mai recent studiu lansat de cercetători chiar luna aceasta.
Copiii din această marjă de vârstă sunt cei mai protejați nativ împotriva boli severe. Adică fără vaccin. Riscul spitalizării în urma infecției cu SARS Cov-2 este de 65 de ori mai mare la adulții de peste 65 de ani față de copii și de 5 – 11 ani. Conform studiilor doar doi din 100 de mii de copii infectați ajung la terapie intensivă.
De asemenea, datele privind decesul în urma bolii nu există din cauza lipsei de cazuri. Cele două doze de vaccin ARNm oferă o protecție de 90 la sută împotriva infecției dar trebuie reținut că Studiul a fost făcut înainte de apariția varianta Omicron. Aceasta așa cum se știe este mult mai contagioasă, dar în egală măsură mai blândă. Un studiu realizat de copii cu vârste între 5 – 11 ani publicat luna aceasta a inclus în lot prea mic de copii pentru a putea fi estimate cu adevărat efectele adverse.
Medicul vorbește despre ce ar trebui să se întrebe părinții atunci când decid vaccinarea.
Cum pot lua părinții o decizie corectă privind vaccinarea copiilor
„Îmi vaccinez anual copilul împotriva gripei dacă da, atunci merită, în mod cert, să-ți vaccinez copilul anti Covid-19 dacă acesta nu a trecut deja prin boală”. De asemenea, medicul spune și care sunt reperele de care ar trebui să țină cont părinții atunci când iau decizia de a-și vaccina copiii.
Aminim că marți au ajuns în țară 114.000 de doze, care au fost repartizate la toate centrele din țară. Vaccinarea se poate face pe bază de programare, pe platforma P_Ped, sau părinții pot merge direct la cabinetele medicale. CNCAV a pus la dispoziția părinților o hartă interactivă cu toate centrele de vaccinare disponibile la nivel național.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook