Draga Olteanu-Matei a murit singură, văduvă, fără copii

Draga Olteanu-Matei a murit singură, văduvă, fără copii
Chirița cea mai vestită, cea mai iubită, Draga Olteanu-Matei, s-a stins acum un an, la 87 de ani, pe 24 octombrie. Românii nu au uitat-o și au iubit-o și după ce s-a retras la Piatra Neamț. A petrecut ultimii ani în singurătate și rare ori a fost vizitată de foști colegi.

Draga Olteanu-Matei a jucat în peste 90 de filme, 50 de piese de teatru și a avut sute de apariții TV. Românii au iubit-o pentru veselia ei, pentru replicile ei amuzante. Draga noastră a fost mai retrasă după ce soțul ei ei s-a stins din viață. I-a lăsat un gol, imens în suflet.

Draga Olteanu-Matei a murit singură, văduvă, fără copii

Draga Olteanu-Matei este și va fi una dintre cele mai iubite actrițe de la noi. Nimeni nu va putea uita rolurile sale din Chirița sau seria ”Toamna/Vara Bobocilor”.

În ultimii zeci de ani, iubita noastră actriță a trăit singură, la Piatra Neamț. Câte o dată, foștii colegi aflați în zonă o mai vizitau. Dar de ce a ales să plece din Capitală pentru un orășel liniștit? Este incredibil ce s-a întâmplat.

În aprilie 2014, a devenit văduvă. Reputatul medic Ion Matei, se stingea din viață, lăsând un gol uriaș în sufletul actriței noastre. Cei doi se căsătoriseră în 1968. „Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă. Sigur, trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele”, povestea actrița într-un interviu.

Actrița avusese două căsnicii eșuate. Draga Olteanu mai fusese măritată cu un ofiţer de aviaţie la vârstă de 18 ani, apoi cu un diplomat, în perioada studenţiei. Ambii soţi o înşelaseră şi i-a părăsit.

În aprilie 2014, Draga Olteanu- Matei a devenit văduvă. Reputatul medic Ion Matei, se stingea din viață, lăsând un gol uriaș în sufletul actriței noastre

Irina Păcurariu: ”O comoară de inteligență, umor, autoironie”

Draga Olteanu-Matei a trăit în ultimii 25 de ani la Piatra Neamț. Actrița a ajuns, vineri, 13 noiembrie 2020, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași. Motivul l-a reprezentant o hemoragie digestivă superioară. Mult iubita noastră Draga s-a stins la ora 2.11 în dimineața zilei de 18 noiembrie. Era singură, cu soțul decedat, fără copii.

Iubita artistă a povestit la TVR cum a fost escrocată și a pierdut casa în care a locuit mult timp cu chirie, dar pe care a cumpărat-o în 1995. Fusese adoptată Legea 112 care permitea cumpărarea caselor luate cu chirie de la stat.

„Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o cu vreo 21 de milioane de lei. Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar, care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată, prietenă de familie, care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, povestea Draga Olteanu Matei într-un interviu acordat pentru Irina Păcurariu la TVR.

 

Recomandarile noastre